13. december 2019
Politiets maritime indsats strækker sig over sommerhalvåret med patruljer til søs og kontroller af de sejlende på havet og i havne.
Politiets maritime indsats strækker sig over sommerhalvåret med patruljer til søs og kontroller af de sejlende på havet og i havne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet er på jagt efter speedbåde og vandscootere i Køge Bugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet er på jagt efter speedbåde og vandscootere i Køge Bugt
Sydkysten - 22. juli 2019 kl. 17:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sydkysten: Politiets maritime indsats strækker sig over sommerhalvåret med patruljer til søs og kontroller af de sejlende på havet og i havne.

- Vi håndhæver reglerne til vands med særligt fokus på, at sikkerheden er i orden. Generelt ser vi heldigvis gode og fornuftige sejlere med styr på tingene i vores politikreds, men det hænder alligevel, vi må udskrive søfartsbøder. Alvorlige ulykker - som den tragiske speedbådsulykke forrige onsdag (for knap to uger siden, red.) - oplever vi kun meget sjældent, siger leder af indsatsen politikommissær ved Københavns Vestegns Politi, Mads Dam.

Før du stævner ud, bør du sikre dig, at sikkerheden er i top - så du, din besætning og dit skib altid kommer sikkert i havn. Sørg for, at din båd og dit udstyr er vedligeholdt og i orden. Som ansvarlig bådfører sejler du selvfølgelig ædru og har bevis til at føre din båd. Naturligvis er der redningsveste til alle, store og små - og vi anbefaler, at alle ombord altid har en fastspændt vest på ude på vandet.

Husk også altid at medbringe en radio eller mobiltelefon, så du kan tilkalde hjælp, hvis ulykken er ude. Overvej også at give dit fartøj et yderligere sikkerhedstjek: Måske er det klogt med brandslukker, livline/sikkerhedsline, nødraketter og førstehjælpskasse? Træn gerne procedurer for brand, tilskadekomst og mand-over-bord (MOB).

- Sejl sikkert og sæt sikkerheden højt - for din egen og dine kæres skyld, siger Mads Dam.