17. januar 2019
Teddy Øfeldt, der bor i Solrød Strand, står bag optræningsvirksomheden Øfeldt Centrene, der har afdelinger i Karlslunde og Rødovre. Den 15. august fylder han 80. Pressefoto
Teddy Øfeldt, der bor i Solrød Strand, står bag optræningsvirksomheden Øfeldt Centrene, der har afdelinger i Karlslunde og Rødovre. Den 15. august fylder han 80. Pressefoto
Foto: Photographer Hanne Paludan Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ophavsmand til Øfeldt Centrene fylder 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ophavsmand til Øfeldt Centrene fylder 80 år
Sydkysten - 11. august 2018 kl. 07:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart kan Teddy Øfeldt, der står bag optræningskonceptet i Øfeldt Centrene, fejre sin 80 års fødselsdag. Det sker onsdag den 15. august.

I dag tilbyder Øfeldt Centrene behandling til patienter med handicaps og til patienter med rygsmerter gennem individuel optræning på deres centre i Karlslunde og Rødovre, men allerede i slutningen af 1960'erne satte Teddy Øfeldt handling bag sine tanker om optræning.

I 1967 åbnede han et træningscenter og undersøgte, over en 4-årig periode, forskellige træningssystemers effekt på raske motionister. Herefter behandlede Teddy Øfeldt lægehenviste patienter med svære handicaps - i begyndelsen gratis, da han over for sundhedsmyndighederne ville demonstrere, at behandlingen virkede, fortæller Øfeldt Centrene i en pressemeddelelse.

Efter en forsøgsordning fra 1976 til 1981, hvor Øfeldt Centret behandlede patienter med handicaps, indgik myndighederne en personlig overenskomst med Teddy Øfeldt for at sikre patienterne adgang til denne nye behandlingsform. I 1987 blev overenskomsten landsdækkende, og smertepatienter kunne nu få tilskud. Patienter med vidtgående fysisk handicap blev i 1991 sikret vederlagsfri behandling på Øfeldt Centret, står der videre i pressemeddelelsen.

Som følge af patientsøgning åbnede Øfeldt i 2002, ud over afdelingen i Karlslunde, en afdeling i Rødovre. Der er nu 40 ansatte i de to centre, blandt dem en søn og en datter, der i fremtiden vil videreføre centrene.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk