20. april 2019
For gymnasiets nye elever blev skoleåret skudt i gang med masser af leg og samarbejdsøvelser. Pressefoto
For gymnasiets nye elever blev skoleåret skudt i gang med masser af leg og samarbejdsøvelser. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye, glade ansigter på Greve Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye, glade ansigter på Greve Gymnasium
Sydkysten - 20. september 2018 kl. 11:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire uger inde i det nye skoleår fortæller Kristjana Stefánsdóttir og Melissa Eloho Semitoje, at det er en overvældende, men positiv oplevelse at starte i 1.g på det lokale gymnasium.

- Jeg kendte slet ingen, da jeg startede på skolen, så jeg var meget spændt og også meget nervøs. Men nu har jeg allerede lært en masse nye mennesker at kende, som bor lige rundt om hjørnet. Det har været nogle fede uger, fortæller Kristjana Stefánsdóttir, som er 16 år og fra Greve.

Melissa Eloho Semitoje er 15 år og bor også i Greve. Hun supplerer, at gymnasiet prioriterer elevernes sociale velbefindende højt, og at man derfor hurtigt får nye venner.

- Fagligt troede jeg, det ville være hårdere, men tempoet er fint. Det er selvfølgelig lidt travlt at komme i gang med lektier og afleveringer, men vi tager ét skridt ad gangen, siger Melissa.

En investering
Mathias Reinholdt Lauritsen er startet på gymnasiets to-årige HF-uddannelse, og han er også landet godt i en god klasse og med fine lærere, fortæller han. Mathias er 18 år, bor i Solrød og kommer fra et år på efterskole.

- Efter efterskolen overvejede jeg at blive håndværker og tjene nogle penge, men min søster sagde til mig "du kommer til at arbejde nok i resten af dit liv", så nu investerer jeg lidt i mig selv. Med en HF i bagagen har man altid noget at falde tilbage på, siger Mathias.

Efter fire ugers skolegang er det særligt historietimerne, der har fanget Mathias' interesse.

- Vi har om den sorte død og middelalderen, og jeg synes, det er mega-spændende. Jeg er sådan én, der ser dokumentarer om historie på Netflix, griner Mathias.

Hos de to piger på stx - det almene gymnasium - har idrætstimerne overrasket positivt:

- Vi lagde ud med et danseforløb, som rystede klassen sammen meget hurtigt. Alle syntes, det var mega-akavet, men vi var jo alle sammen i samme båd, slutter en tilfreds Kristjana.