26. maj 2020
Det bimler og bamler, Foto: Torben Sørensen / Kalabas
Det bimler og bamler, Foto: Torben Sørensen / Kalabas
Foto: TORBEN SORENSEN/KALABAS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nissefortællinger og julestemning for hele familien på Greve Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nissefortællinger og julestemning for hele familien på Greve Museum
Sydkysten - 28. november 2019 kl. 12:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så ringer juleklokkerne ind til julenisser og julehalløj! På årets sidste novemberdag markerer vi julemånedens begyndelse med nissefortællinger for hele familien. Historiefortæller André Andersen kommer på besøg og fortæller om et hemmeligt nisseliv på støvede lofter, hemmelige kamre, og kongelige tårne.

Det bimler og bamler fra kirkeklokkerne, grantræerne dufter af jul, og André Andersen glæder sig til at jule om dig med gode nissehistorier. Han ved, hvad han taler om, for selvom man ikke lige kan se det, så har han faktisk nisseblod i årerne. Hans oldefar var nemlig fortællenisse af første grad på museumsloftet, og det er herfra, at André har arvet sin evne til at fortælle for store og små. Og når det er jul, elsker han at fortælle de historier, hans oldefar har fortalt. Vidste du, at Bimler og Bamler fra kirketårnet er to nisser, der boede i kirken ved siden af museet? Og ved du godt, at det er nissernes skyld, at dine forældre altid mangler en sok, når de har vasket tøj? Og ved du godt, at en fortællenisse kan digte julehistorier ud af ingenting? Kom og oplev André Andersens julefortælling lørdag den 30/11 kl. 11.30 på Greve Museum.

Efter teaterforestillingen er der mulighed for at se Grevegårds gamle stuehus med julepyntede stuer, hvor man kan opleve, hvordan julen blev fejret på landet i gamle dage. Her kan du også se, hvorfra nissen har fået sin røde hue. Nissens klædedragt minder nemlig meget om bondens hverdagsdragt i 1800-tallet: grå trøje og bukser, en hat eller hue, uldsokker og træsko. Nisser har det jo med at gemme sig, men hvis du er heldig, får du måske et glimt af gårdnissen med den røde tophue.

Pris: 50 kr. pr. person. Der er begrænset antal pladser, så køb billet i god tid via link på grevemuseum.dk. direkte link til billetkøb: https://tikkio.com/tickets/11956-juleteater-det-bimler-og-bamler

Alder: Teaterforestillingen er for børn fra 4 år og op.

Tid: Søndag d. 30. november kl. 11.30 - museet har åbent fra kl. 11-16.

Sted: Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?