27. maj 2020
Børn på Larvestuen nyder at være med til musik. Foto: Anders Jerger
Børn på Larvestuen nyder at være med til musik. Foto: Anders Jerger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikken i centrum - også for de mindste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikken i centrum - også for de mindste
Opdateret 09. november 2017 kl. 09:58
Sydkysten - 03. november 2017 kl. 10:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Krogårdens vuggestue har indgået et samarbejde med Sangens Hus, Sangglad og Den Musiske skole i Greve.

Sammen skal de over de næste tre år gøre institutionen til en af landets første vuggestuer, der gennemgår en certificering i musik og sang.

Alle ved, hvad musik kan gøre for et barn. Et barns ansigt lyser op, når det hører en sang eller en melodi, som det kender godt. Men sang og musik kan også gøre så meget andet godt. I daginstitutioner kan musikken være med til at understøtte barnets udvikling og pædagogernes arbejde med de pædagogiske læreplaner. Sang er et naturligt element i sprogarbejdet, og musik og sanglege er med til at danne fællesskaber og sociale relationer. Sang og musik sætter ganske enkelt alle sanserne i spil og er en fantastiks katalysator i barnets alsidige personlige udvikling. Siden 2016 har Sangens Hus gennem projekt Sangglad certificeret en række af primært børnehaver, integreret institutioner og dagplejere landet rundt, men aldrig før har de prøvet med rene vuggestuer. Men som pædagogisk leder Anders Jerger siger det, "så begynder musiktilegnelse ikke ved de 2 år og 10 måneder". Derfor var der også stor glæde I Krogårdens vuggestue, da Sangglad viste interesse i at indgå et samarbejde, der medvirkede til, at Krogården sammen med en vuggestue i Jylland, kunne anses som pionerer indenfor det struktureret arbejde med musik og sang for de mindste børn. Siden september har Krogården - der for øvrigt skifter navn til Krogårdens Musikvuggestue - haft tilknyttet en konsulent fra sangkraftcentret Roskilde Synger, som er en del af Sangens Hus. Sangkonsulent Sara Boesen har ugentlig været i institutionen, for at lære personalet om de mange muligheder der er i sang og musik for vuggestuebarnet. Sara Boesen har også enetimer med personalet, hvor de bliver oplært i sangteknik, børnetoneleje og rytmisk forståelse. Særligt har trommeundervisningen vagt stor glæde hos både børn og voksne. Det er Krogårdens ambition, at musikprojektet gerne må brede sig i kommunen, og at flere forældre vil benytte de musikalske tilbud, som Greve har at tilbyde.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?