19. juni 2019
Beslutningen om at reducere støjzonen, så det bliver muligt at opføre et nyt plejecenter, vakte stor glæde hos både 1. viceborgmester Liselott Blixt (DF) og hovedformand for Tune IF, Pauli Christensen, der her står sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K). Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Beslutningen om at reducere støjzonen, så det bliver muligt at opføre et nyt plejecenter, vakte stor glæde hos både 1. viceborgmester Liselott Blixt (DF) og hovedformand for Tune IF, Pauli Christensen, der her står sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K). Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister kom med gode nyheder til Tune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister kom med gode nyheder til Tune
Sydkysten - 23. januar 2019 kl. 13:36
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Smilene var ikke til at tage fejl af, da erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) onsdag besøgte Tune for at overbringe en kærkommen nyhed til Greve Kommune. Som et led i revisionen af Fingerplanen har man nemlig valgt at reducere støjzonen omkring Roskilde Lufthavn, som hidtil har sat en stopper for det planlagte byggeri af et nyt plejecenter i Tune.

- Støjzonerne er oprindeligt lavet ret bredt, fordi man gerne vil bevare muligheden for at lave en meget stor udvidelse af Roskilde Lufthavn. Nu går vi lidt en anden vej. Vi har ikke nogen planer om, at Roskilde Lufthavn skal have så meget trafik, som man har haft tidligere. Vi holder os mere til Københavns Lufthavn, som også bliver udvidet, og hvor der er store planer for udvidelse, forklarede Rasmus Jarlov, da han onsdag mødtes med 1. viceborgmester Liselott Blixt (DF), kommunaldirektør Claus Thykjær og hovedformand for Tune IF, Pauli Christensen - blandt andre.

- Selvfølgelig vil vi også fortsætte med en velfungerende Roskilde Lufthavn, men selv inden for en mere snæver støjzone er der mulighed for at have flere afgange og mere trafik i Roskilde Lufthavn, og vi ser ikke for os, at vi kommer op og rammer det loft, sagde ministeren også.

En kæmpestor dag

1. viceborgmester Liselott Blixt, der også er formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, lagde ikke skjul på sin glæde over de nye muligheder for at bygge, som Greve Kommune længe har ønsket sig. Hun fortalte, at byrådet i mange år har arbejdet på at få et plejecenter til Tune.

- Da vi endelig havde besluttet, at vi skulle lave et center, og vi fik borgerne med, fik snakket placering og holdt borgermøde, så fik vi ikke lov til at bygge, fordi der var nogle støjzoner. Så jeg kan kun sige, at vi har et helt byråd, som er rigtig glad for meldingen. Jeg synes jo, det er en kæmpestor dag som byrådsmedlem og som formand for socialudvalget, sagde Liselott Blixt, mens Pauli Christensen takkede erhvervsministeren på hele Tunes vegne.

Han påpegede også, at de nye plejeboliger til ældre vil betyde plads til flere tilflyttere i byen.

- Vi får frigivet en hel masse store boliger ved at give mulighed for, at de ældre får en seniorbolig eller ældrebolig. De kan flytte på et mindre areal og frigive de andre boliger til nytilflyttere, sagde han.

Brug for udvikling

Rasmus Jarlov gav også udtryk for, at det er positivt, når en kommune - som i dette tilfælde - ønsker at udvikle sine områder og bygge noget mere.

- Vi har faktisk brug for, at der sker noget udvikling i hovedstadsområdet både med hensyn til boliger, men også med hensyn til erhverv, og det kræver noget plads. Så vi har ikke rigtig råd til, at vi har reserveret en masse plads, som ikke kan bruges hernede i et meget attraktivt område, sagde erhvervsministeren, som også fortalte, at det ligger inden for hans beføjelser som minister at beslutte at reducere støjzonen, forudsat at beslutningen kommer i otte ugers høring.

Der vil derfor gå otte uger, før beslutningen træder i kraft.