27. februar 2021
Erhvervsminister Rasmus Jarlov løftede i går på Arken sløret for, at han nu vil hæve restriktionerne for Strandparken ? en beslutning, der blev taget positivt imod af borgmestrene. Foto: Petter Becker-Jostes
Erhvervsminister Rasmus Jarlov løftede i går på Arken sløret for, at han nu vil hæve restriktionerne for Strandparken ? en beslutning, der blev taget positivt imod af borgmestrene. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister giver grønt lys for Strandparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister giver grønt lys for Strandparken
Sydkysten - 24. januar 2019 kl. 16:09
Af Petter Becker-Jostes

Det var en positivt overrasket Ole Bjørstorp (S), der både er formand for Strandparken og borgmester i Ishøj, der i går tog imod erhvervsminister Rasmus Jarlovs nyhed om at give grønt lys for visionsplanen for Strandparken.

I forbindelse med revisionen af Fingerplanen har ministeren nemlig nu sagt god for, at de fem kommuner bag Strandparken - Vallensbæk, Ishøj, Greve, Brøndby og Hvidovre - nu får fjernet de restriktioner, der hidtil har gjort det umuligt at udvikle området, sådan som borgmestrene har ønsket det.

- Jeg er glad og lidt forbavset over den store imødekommenhed. Normalt er der altid noget, der bliver skudt ned, men ikke her, siger Ole Bjørstorp.

Ministeren sagde i sin præsentation, der foregik på Arken i Ishøj, at sagen ligger inden for hans beføjelser som minister og derfor heller ikke skal behandles af folketinget. Allerede denne uge vil han sende det i høring i otte uger, og derefter kan kommunerne så gå i gang med at føre visionen ud i livet.

I Ishøj vil det betyde, at de første projekter kan blive en del af budgetforligt for 2020 og dermed sættes i gang allerede næste år, lyder det fra Ole Bjørstorp. Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen siger derimod, at det er vigtigt at være realistisk, blandt andet fordi visionen for Holmene, de ni kunstige øer ud for Avedøre Holme, som er blevet præsenteret for nylig, kan have betydning for eksempelvis sejlrenden til havnen.

- Nu begynder planlægningen for de bynære strande og for udvikling af havnen, siger Henrik Rasmussen.

Strandparken har været underlagt en række restriktioner, som har forhindret kommunerne i at udvikle området for at gøre det mere attraktivt for borgerne. Blandt andet har restriktionerne forhindret kommunerne i at give tilladelse til at opføre bygninger, og det er de restriktioner, erhvervsministeren altså nu vil hæve.

Ifølge et visionsoplæg er det tanken, at bylivet nu skal trækkes ud mod Strandparken ved for eksempel at lave caféer, isboder og badeanstalter, ligesom sejladsmulighederne i lagunerne kan udvikles. Desuden kan der ved stierne laves mindre anlæg til for eksempel motion, leg, naturformidling og kunst.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?