16. januar 2018
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skriver, at han vil bede Miljøstyrelsen om at indlede en drøftelse med KL. Foto: Thomas Olsen
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen skriver, at han vil bede Miljøstyrelsen om at indlede en drøftelse med KL. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Jeg er åben over for en drøftelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Jeg er åben over for en drøftelse
Sydkysten - 18. marts 2017 kl. 09:01
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Myndigheden over Roskilde Lufthavn bør ligge hos staten og ikke hos en enkelt kommune. Sådan lød budskabet i den henvendelse, som borgmesterene i Greve og Høje-Tasstrup kommuner har sendt til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en sag, hvor Roskilde Kommune, som i dag har myndigheden over lufthavnen, har givet tilladelse til at øge antallet af rute-, charter- og fragtflyvninger. En beslutning, som de to nabokommuner frygter vil føre til mere støj for deres borgere.

arrow Læs også: Borgmester ærgrer sig over afvist klage

Borgmestrene har dels argumenteret for, at kommunerne mangler de fornødne kompetencer til at håndtere de komplekse opgaver, som myndigheden over lufthavnen indebærer, og dels for, at de omkringliggende kommunerne bør sidestilles, når der skal træffes beslutninger om lufthavnen.

I sit svar til Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), og Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), skriver Esben Lunde Larsen blandt andet, at han vil bede Miljøstyrelsen om at indlede en drøftelse med KL.

- Jeg er generelt set af den opfattelse, at miljøgodkendelse og tilsyn af virksomheder skal varetages på en effektiv måde med de bedste kompetencer, og det er en god idé løbende at overveje, hvilken myndighed der bedst muligt kan varetage opgaven. Jeg er åben over for en drøftelse af snitfladerne mellem kommunerne og staten. Da forslaget berører alle lufthavne omfattet af det pågældende listepunkt (listepunkt H 202 i godkendelsesbekendtgørelsens bilag 2, red.), mener jeg, at forslaget bør drøftes med KL. Derfor vil jeg bede Miljøstyrelsen om at indlede en drøftelse med KL, skriver han blandt andet.

Efter at have modtaget ministerens svar, fortæller Pernille Beckmann, at hun nu vil tage kontakt til KL's formand, Martin Damm (V).

- Jeg har tænkt mig at høre, hvad han tænker, og hvis han så anbefaler, at vi skal lave et formelt svar, så gør vi selvfølgelig det, og ellers så tror jeg bare, at vi tager drøftelsen, siger hun.

Også Solrøds borgmester, Niels Hörup (V), har skrevet til ministeren angående placeringen af myndigheden over Roskilde Lufthavn.

Fakta: Sagen kort
  • Roskilde Kommune har givet Roskilde Lufthavn tilladelse til, at antallet af rute-, charter- og fragtflyvninger kan stige fra 2.662 til 12.000 om året.
  • Betingelsen for tilladelsen er, at lufthavnen til gengæld sænker antallet af andre flyvninger, sådan at det samlede antal flyvninger og den samlede mængde støj forbliver stort set det samme.
  • Greve Kommune, som frygter, at beslutningen alligevel vil føre til mere støj, har klaget over, at der ikke er udarbejdet en ny VVM-redegørelse i forbindelse med beslutningen, og har sammen med Høje-Taastrup Kommune opfordret miljø- og fødevareministeren til at gøre myndigheden over lufthavnen til en statslig opgave.
  • I sit svar til borgmestrene i de to kommuner skriver ministeren, at han vil bede Miljøstyrelsen om at indlede en drøftelse med KL.
  • Klagen vedrørende manglen på en ny VVM-redegørelse er endnu under behandling.

arrow Borgmester: Lufthavn bør være en statslig opgave
08. marts 2017 kl. 05:44 Opdateret: kl. 14:08
arrow Greve kritiserer beslutning om lufthavn
08. marts 2017 kl. 05:14 Opdateret: kl. 14:00
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk