24. maj 2019
27-årige Mathilde Søeborg står bag kageeventene »Cake Invasion«, som kan opleves den 25. november og den 16. december hos Sejlmageren i Mosede Havn. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

27-årige Mathilde Søeborg står bag kageeventene »Cake Invasion«, som kan opleves den 25. november og den 16. december hos Sejlmageren i Mosede Havn. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mathilde laver kager med sjæl og personlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathilde laver kager med sjæl og personlighed
Sydkysten - 22. oktober 2018 kl. 15:38
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var på en ferie på Bornholm i august, at 27-årige Mathilde Søeborg blev inspireret. Her besøgte hun og familien et lille kagested, der tilbød mange forskellige kager og en hyggelig stemning. Der mangler flere steder som dette, tænkte hun - og det blev begyndelsen på et nyt projekt for bageentusiasten Mathilde.

- Normalt kan du godt gå ind på en café, hvor du får en kop kaffe og ét stykke kage. Det, synes jeg bare, er ærgerligt. Jeg vil gerne udbrede det her med, at man holder større kagearrangementer, hvor der er flere forskellige kager, og hvor der samtidig er en hyggelig og god stemning, fortæller Mathilde Søeborg, som den 25. november og igen den 16. december inviterer alle med en sød tand til kageeventet "Cake Invasion", som afholdes hos Sejlmageren i Mosede Havn.

Bageglæden fik nyt liv

Mathilde Søeborg arbejder til daglig som implementation manager på et erhvervsrejsebureau, men interessen for at bage har hun haft, lige siden hun var barn, og hun har altid haft lysten til at prøve nye ting af i køkkenet. Da hendes datter fyldte år i maj, fik bageglæden fornyet liv, da Mathilde satte sig for at lave en særligt fin fødselsdagskage til datteren. Derefter begyndte hun så småt at lave kagebestillinger for venner og familie.

Nu har hun så påtaget sig en ny bageudfordring, og i søndags havde hun generalprøve på "Cake Invasion"-konceptet for familie, venner og bekendte. Her lægger hun vægt på, at hyggen skal være i centrum frem for det fejlfrie udtryk.

- Det behøver ikke kun at være konditorkager og alt muligt fancy. De kager har jeg også her, men de står ikke snorlige. De har sjæl og personlighed, fordi de bliver lavet med kærlighed, og fordi jeg synes, det er hyggeligt, forklarer Mathilde.

Detaljer og glimmer

Hun sætter pris på det kreative aspekt ved bagningen og blikket i gæsternes øjne, når de prøver en ny smagskombination, som de ikke har prøvet før. Derudover giver bagningen hende mulighed for at udtrykke, hvem hun er.

- Jeg kan godt lide, at det er detaljeret og har et feminint udtryk - og at det nogle gange er over-the-top i forhold til guldglimmer, detaljer og finurligheder, siger Mathilde Søeborg.

På et tidspunkt ude i fremtiden kunne hun godt drømme om at beskæftige sig med bagning på fuldtid, men for nu handler det om arrangementerne den 25. november og den 16. december. Begge dage vil der være tre hold med plads til 50 personer per gang, og i december bliver der tale om en julespecial, hvor julens søde køkken er i centrum.

Man kan læse mere om arrangementerne og billetkøb på www.simplycake.dk.