18. september 2020
Arkivfoto: Thomas Olsen
Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manglende tilladelse udskyder affaldssamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende tilladelse udskyder affaldssamarbejde
Sydkysten - 13. januar 2020 kl. 13:02
Af Søren Schaadt Larsensoeren.larsen@sn.dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøj/Vallensbæk: Manglende papirarbejde udskyder kommuners overtagelse af affaldsindsamling. Det oplyser Ole Bjørstorp (S), borgmester i Ishøj:

- Vi er henne i marts måned, før vi er i gang, siger han.

Det fælleskommunale affaldsselskab, Ressourceindsamling A/s, skulle være gået i gang med at indsamle affald allerede 1. januar, men det er endnu ikke sket, fordi kommunernes fælles selskab endnu ikke har fået indhentet en vognmandstilladelse.

- Der skal findes en vognmandstilladelse, til det firma, der har købt vognene. Det er det gamle selskab, der skal søge den inde i Transport- og Boligministeriet på vegne af de nye selskabet. Det er noget frygteligt bureaukratisk noget... Men den er sendt ind, men det tager lidt tid, siger Ole Bjørstorp, som forklarer at alle aftalerne er underskrevet, og at vognmandstilladelse nu er det eneste der mangler.

Han understreger, at der ikke ligger uenigheder bag forsinkelsen, men blot at der er gået bureaukrati i den i forbindelse med indhentelsen af tilladelsen.

I efteråret kom det frem, at Remondis ville trække sig fra en række kommuners aftaler med firmaet om indsamling af affald. Ishøj, Vallensbæk, Albertslund, Ballerup og Furesø gik derfor sammen om at stifte det nye fælles affaldsselskab, som kommunerne forsikrede ville være køreklar fra 1. januar.

Derfor er det fortsat Remondis, som henter affald i de nævnte kommunerne.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?