6. august 2020
Cecilie Schmeichel (i forgrund) vil fortælle om de bump, hun mødte i sine teenageår. - Dem er der helt sikker nogen, der kan genkende, siger Amy Doherty Jönsson.
gallery icon

Se billedserie

Cecilie Schmeichel (i forgrund) vil fortælle om de bump, hun mødte i sine teenageår. - Dem er der helt sikker nogen, der kan genkende, siger Amy Doherty Jönsson.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal mentor donerer overskud til fodboldpigers tur til Mallorca

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal mentor donerer overskud til fodboldpigers tur til Mallorca
Sydkysten - 10. december 2019 kl. 14:30
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Greve Fodbolds U13-piger kan se frem til en økonomisk håndsrækning fra den lokale teenagementor Amy Doherty Jönsson, der har valgt at donere overskuddet fra et foredrag til pigernes tur til Mallorca næste sommer.

Foredraget holdes i Café Langsiden 9. januar, og det handler om det forventningspres, som mange teenagere lever med til daglig.

Til foredraget, der hedder »Fuck Forventningerne« har Amy Doherty Jönsson allieret sig med Cecilie Schmeichel, datter af tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel og søster til nuværende landsholdsmålmand Kasper Schmeichel. som vil fortælle om de bump, som hun mødte gennem sine teenageår, som blandt andet var præget af mobberi og forventningspres.

- Foredraget henvender sig til teenagere og deres forældre, og det er målet, at det kan åbne op for en bedre forståelse for de forventninger, som teenagere, og især teenage-piger lever med, siger Amy Doherty Jönsson.

Så et opslag på Facebook

Hun fik idéen til at afholde foredraget og donere overskuddet, da hun så, at pigerne fra U13-holdet gerne ville tjene lidt penge til en tur til Mallorca. Som man kunne læse på avisens sider, er pigerne lige blevet Sjællandsmestre, og derudover blev de inviteret til stævnet på Mallorca.

- Jeg tænkte, at det kunne være min måde at støtte det lokale foreningsliv, siger Amy Doherty Jönsson.

- Foredraget henvender sig netop til piger og drenge i den alder, og derfor tænkte jeg, at samarbejdet med Greve Fodbold var et perfekt match.

Tale pigerne op

Amy Doherty Jönsson oplever, at der fortsat er nogle fordomme omkring piger, der går til fodbold. Samtidig ser hun, at flere unge nogle gange dropper sport og foreningsliv, når de når teenagealderen.

- Det er en periode, hvor de oplever, at der er store forventninger til dem generelt. Det kan være fra forældre, lærere, trænere og særligt fra dem selv, siger hun.

- Derfor kan den nemme løsning nogle gange være at droppe fritidsaktiviterne, fordi det kan lette noget af presset.

Derfor håber hun, at foredraget kan give de unge nogle værktøjer til at håndtere det det pres og de forventninger, som de føler, der er på dem.

- Nogle gange kan det være svært at håndtere, hvis en træner er lidt hård og for eksempel råber af en, det skal de lære at sige fra overfor på en god måde, siger Amy Doherty Jönsson.

Forældrepres

Amy Doherty Jönsson bruger et eksempel fra fodboldverdenen til at forklare, at presset kan også kan komme fra forældrene, selvom det ikke altid er meningen.

- Nogle gange fortæller forældre stolt om, hvor mange mål deres søn eller datter har scoret i en kamp. Fokus kommer til at være på resultatet, siger hun.

- Det kan også være sundt at se på nogle af de andre ting. Udviste han eller hun god fairplay, var en god kammerat, hjalp med at slæbe dunke eller hvad det nu kan være, siger Amy Doherty Jönsson.

Hun har doneret fribilletter til pigerne fra U13-holdet, og derudover er der sat 75 billetter til salg, som koster 125 kroner stykket. Alle er velkomne, forklarer Amy Doherty Jönsson.

- Det kunne jo være en perfekt advents- eller julegave at invitere sin teenager med til arrangementet, siger hun.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?