16. oktober 2019
Louise Midjord og manden Torben Midjord mødte op i byrådsalen med et budskab til de lokale politikere. Foto: Emil Abkjær Kristensen
Louise Midjord og manden Torben Midjord mødte op i byrådsalen med et budskab til de lokale politikere. Foto: Emil Abkjær Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativ kovending: Vallensbæk får alligevel kortere skoledage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ kovending: Vallensbæk får alligevel kortere skoledage
Opdateret 27. juni 2019 kl. 19:32
Sydkysten - 26. juni 2019 kl. 20:52
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at Dansk Folkeparti ikke gik ind for kortere skoledage i indskolingen, da sagen blev behandlet i Vallensbæk Kommunes økonomiudvalg 19. juni. Det er ikke korrekt, da de gerne ville have kortere skoledage, forudsat at et ændringsforslag om, at den øgede udgift til længere åbningstid i SFO'erne blev dækket midlertidigt af kommunens bufferpulje, blev vedtaget. Dette ændringsforslag blev ikke vedtaget, og derfor kunne Dansk Folkeparti ikke støtte det oprindelige forslag. Redaktionen beklager fejlen.

Vallensbæk: Der spredte sig klapsalver blandt de fremmødte til onsdagens byrådsmøde i Vallensbæk, da et enigt byråd vedtog, at børn i indskolingen skal have kortere skoledage fra det kommende skole år.

-Jeg har siddet i byrådet siden 2009, og det er første gang, jeg oplever, at der bliver klappet, siger Kenneth Kristensen Berth (DF).

Nedstemt to gange tidligere

Det var tredje gang, at kortere skoledage blev behandlet politisk i Vallensbæk Kommune, efter Søren Wiborg og Socialedemokratiet stillede forslaget på børne- og kulturudvalget tilbage i maj. Her blev det nedstemt.

På økonomiudvalgsmødet 19. juni havde Socialdemokratiet igen fremsat forslag om at forkorte skoledagen i indskolingen. Dansk Folkeparti bakkede op, såfremt et ændringsforslag om, at den midlertidige merudgift til øget åbningstid i SFO blev taget fra bufferpuljen. Dette ændringsforslag blev nedstemt af tre Konservative stemmer mod S og DF's to.
Uden sikkerhed for finansieringen kunne Dansk Folkeparti ikke bakke op om det oprindelige forslag, der blev nedstemt.

Stemningen vendt

De brændende punkter har været økonomien, for der har været uvished om, hvordan forslaget skulle finansieres, også selvom der i Folkeskoleloven er taget højde for den øgede åbningstid i sfo'erne, som en kortere skoledag vil medføre.

Men på byrådsmødet var stemningen vendt, og pludselig kunne alle bakke op om forslaget.

-Vores frygt har været, at man flytter penge fra skole til sfo, og sådan skal det ikke være, lød det fra borgmester Henrik Rasmussen (C).

-Men vi har diskuteret, og vi er kommet frem til, at de penge vi sparer på de kortere skoledage, skal blive i skolerne og bruges på at hæve kvaliteten, sagde han.

Beslutningen betyder, at elever i 1.-3. klasse skal have 1110 timers undervisning om året i stedet for 1200, som det har været hidtil. Og beslutningen træder i kraft fra det kommende skoleår.

Glade forældre

Og for de fremmødte forældre i byrådsalen var glæden stor efterfølgende.

-Jeg havde ikke troet på, at de ville ændre mening, så jeg er meget glad, siger Louise Midjord.

Hun er medlem af den nystiftede "Vallensbæk Forældre Organisation", der taler for børns vilkår i kommunen.

Sammen med andre forældre, herunder Jonas Rasmussen, der også var mødt op i byrådsalen, har hun kæmpet for at få indført kortere skoledage blandt kommunens yngste skolebørn.

-Vi har været standhaftige, og vi har kæmpet. Men jeg synes, det er ærgerligt, at vi har skulle kæmpe så hårdt, siger hun.

Tak fra Wiborg

Søren Wiborg var også godt tilfreds med, at forslaget blev stemt igennem i tredje forsøg, og han rettede en tak til de forældre, der har kæmpet for ændringen.

-Tak til jer forældre. I har lagt pres på De Konservative, og vi har egentlig bare været budbringere, sagde han og kiggede ud mod de fremmødte.

Inden da havde han påpeget, at det er underligt, at Konservative ikke har støttet forslaget før.

-Konservative gik til Folketingsvalg på, at forkorte skoledagene, så det er overraskende, at det har været så stor diskussion, sagde han.

Med beslutningen kan kommunens yngste skolebørn altså se frem til færre timer på skolebænken allerede fra 1. august, når skoleferien slutter.