4. august 2020
I denne uge blev den første borger, der modtager hjemmepleje i Greve Kommune, indlagt med covid-19, forklarer Martin Nordentoft Rasmussen. Arkivfoto
I denne uge blev den første borger, der modtager hjemmepleje i Greve Kommune, indlagt med covid-19, forklarer Martin Nordentoft Rasmussen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen tager sig nu af første coronasmittede borger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen tager sig nu af første coronasmittede borger
Sydkysten - 26. marts 2020 kl. 15:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens flere omkringliggende kommuner lige nu må tage sig af flere coronasmittede borgere på plejecentre og i hjemmeplejen, er Greve Kommune endnu ikke hårdt ramt. I denne uge blev den første borger, der modtager hjemmepleje, indlagt med covid-19. Desuden er enkelte borgere i karantæne, fordi de har symptomer på coronasmitte.

- I Greve Kommune har vi forberedt os længe på den her situation, og medarbejderne ved, hvordan de skal beskytte sig selv og de borgere, som de tager sig af, siger Martin Nordentoft Rasmussen, leder af Center for Sundhed & Pleje.

Den indlagte borgers ægtefælle er stadig hjemme. Hun har haft svage symptomer, og for en sikkerheds skyld, går medarbejderne ud fra, at hun også er smittet.

- Vores medarbejdere i hjemmeplejen har massivt fokus på at bryde smittekæderne, siger Martin Nordentoft Rasmussen.

Greve Kommune arbejder tæt sammen med de lokale praktiserende læger og hospitaler. Desuden har kommunen bedt om at få coronatestet de medarbejdere, der deltager i plejen af de syge. Endnu er der ikke kommet svar på forespørgslen.

I øvrigt er driften i hjemmepleje og på plejecentrene stabil.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?