27. maj 2019
På Vejlebroskolen har de i flere år haft venteliste til familieklassen ? et særligt skoletilbud til elever, der har behov for ekstra hjælp til at lære at gå i skole. Men nu lukker tilbuddet, fordi kommunen ikke har fundet penge til at fortsætte det. Underviser Mette Mundt har svært ved at se, hvad der skal erstatte det. Foto: Anders Dall
På Vejlebroskolen har de i flere år haft venteliste til familieklassen ? et særligt skoletilbud til elever, der har behov for ekstra hjælp til at lære at gå i skole. Men nu lukker tilbuddet, fordi kommunen ikke har fundet penge til at fortsætte det. Underviser Mette Mundt har svært ved at se, hvad der skal erstatte det. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune sparer særligt skoletilbud væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune sparer særligt skoletilbud væk
Sydkysten - 05. november 2018 kl. 06:06
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I ti år har Vejlebroskolen i Ishøj haft en familieklasse. Det er et tilbud hvor elever, der har ekstra brug for hjælp til at lære at gå i skole, kan komme sammen med deres forældre. En ordning, der har været venteliste på de senere år.

arrow Læs også: Forælder: Trist at familieklassen står til at lukke

Men efter sommerferien er det slut. Med budgetforliget i oktober besluttede et flertal i Ishøj Byråd at nedlægge familieklasserne og tilsvarende aktiviteter på Ishøjs skoler.

- Jeg synes, det er super ærgerligt, for jeg har svært ved at se, hvad der skal erstatte det, lyder det fra Mette Mundt, som er underviser i familieklassen på Vejlebroskolen.

Hver tirsdag mødes hun med elever og deres forældre i et af skolens mindre lokaler, hvor familieklassen holder til.

- Vi ser desværre, at der er flere og flere af de børn, vi får, som har svært ved nogle af de helt almindelige skoleting som at huske at have bøgerne med, kunne komme ind når en klokke ringer, modtage en kollektiv besked, vente på det bliver ens tur til at snakke. Det er de der helt basale ting, vi arbejder med, siger Mette Mundt.

Hun fremhæver samarbejdet mellem familien og skolen som en af familieklassens primære styrker.

- Noget af det vigtigste for mig er den bro, man får bygget fra familien til skolen, at man får vendt noget som kan minde om en krig til et samarbejde, det synes jeg simpelthen er vores fornemste opgave.

Uklar fremtid

Der kan gå op til seks elever i familieklassen på Vejlebroskolen. Ind i mellem er der dog fundet plads til syv eller otte elever, men for at kunne kradse i lakken, som Mette Mundt formulerer det, så er seks elever udgangspunktet. Sammen med deres forældre mødes de i familieklassen hver tirsdag fra 8 til 10, og hver anden tirsdag bliver forældrene en time længere til en forældrerunde.

- Vi taler om helt almindelige forældre issues. Vi lægger meget vægt på, at der er tavshedspligt, så det der bliver lagt på bordet i familieklassen, bliver der, siger Mette Mundt, som kører familieklassen sammen med en pædagog.

På Vejlebroskolen er man nu i gang med at finde ud af, hvordan man kan lave en alternativ ordning for de elever, der ellers har været i målgruppen for familieklassen.

- Lige nu tænker vi, hvad er det så, vi kan, når nu pengene ryger, hvad er det så vi kan gøre, som kan minde om det på en eller anden måde, siger Mette Mundt.

I forbindelse med vedtagelsen af Ishøj Kommunes budget, kommenterede borgmester Ole Bjørstorp (S) på lukningen af familieklasserne.

- Vi er helt bevidste om, at ingen besparelser er gratis, og de vil altid gå ud over nogen og noget, sagde han og tilføjede, at kommunen nu vil udarbejde et notat om, hvad der skal ske, når familieklasserne forsvinder.