18. december 2017
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) glæder sig over, at eleverne på Mosedeskolen nu kan få nemmere ved at være aktive, når de er i skole. Det giver socialt samvær og klogere elever, mener hun. Foto: Janus Spøhr
gallery icon

Se billedserie

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) glæder sig over, at eleverne på Mosedeskolen nu kan få nemmere ved at være aktive, når de er i skole. Det giver socialt samvær og klogere elever, mener hun. Foto: Janus Spøhr
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klatrende børn lærer bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klatrende børn lærer bedre
Sydkysten - 21. april 2017 kl. 14:48
Af Janus Spøhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag kom undervisningsminister Merete Riisager (LA) forbi Mosedeskolen for at indvie de nye redskaber, der skal give mere aktive skolebørn.

Åbne glaspartier, rutsjeforbindelser mellem etagerne og klatring fra den ene ende af de åbne lokaler til den anden. Det er nogle af de ting, som eleverne på Mosedeskolen kan glæde sig over at have fået. Det skal give elever, der er sundere, gladere og lærer bedre i løbet af skoledagen.

- Det er ikke så tit, at jeg hellere vil gå i skole end være borgmester, men sådan har jeg det lidt i dag. Jeg er pavestolt over, at Mosedeskolen har fået så fine lokaler. Jeg håber, at faciliteterne gør eleverne sundere, gladere og endnu dygtigere, sagde hun, mens børnene lå ovenover hende som fisk i et fiskenet i de nye klatrenet på det, der engang var et betongulv på første sal.

Skoleleder Jesper Friis lagde vægt på, at de nye faciliteter giver mulighed for, at leg og læring nemmere kan følges ad.

- Vi har fået en moderne skole, hvor både børn, unge og voksne kan have det sjovt, sagde han.

Mosedeskolen er én af seks skoler, som er med i den såkaldte Skole+- kampagne, som Danmarks Idrætsforbund, Realdania og Lokale og Anlægsfonden står bag. Greve Kommune har stået for halvdelen af finansieringen, mens kampagnens parter har stået for den anden halvdel, og de penge er ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) godt givet ud.

- Det er nogle spændende rammer, og bevægelse er vigtigt for både trivsel og læring, men det giver også socialt samvær, hvor børn, unge og voksne kan skabe noget sammen. Jeg glæder mig til at følge erfaringerne, som Mosedeskolen gør sig, sagde den friske minister, der på rundvisningen ikke kunne dy sig for at prøve en 'brandstang', hvor man kan fire sig fra førstesalen til stugeetagen - i øvrigt med et stort smil på læben.

Læs mere i DAGBLADET lørdag og Sydkysten Syd i næste uge.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk