21. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpebøde: Vognmand kørte piratkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpebøde: Vognmand kørte piratkørsel
Opdateret 18. april 2017 kl. 15:03
Sydkysten - 12. april 2017 kl. 16:32
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ARTIKLEN ER RETTET:
Vognmanden Kim Johansen International Transport A/S, der har hovedsæde i Greve, skal betale en kæmpebøde på 250.000 kroner for ulovlig cabotagekørsel. Det har Retten i Roskilde afgjort.

arrow Læs også: Skattesmæk til storvognmand

De ulovlige kørsler fandt sted i slutningen af juli 2015, hvor en bulgarsk chauffør kørte i alt 24 ture i Storkøbenhavn for Kim Johansen. Kim Johansen har ikke bestredet, at de 24 kørsler har fundet sted, men ment, at der var tale om lovlig cabotagekørsel. Ifølge hans forklaring i retten var der på intet tidspunkt tale om, at der blev fragtet varer indenlands i Danmark.

Turene blev kørt af en bulgarsk chauffør, der i flere omgange kørte ind i Danmark fra blandt andet Sverige. Ved den ene kørsel havde chaufføren slet ikke nogen anhænger på, mens han ved de efterfølgende kørsler var kørt ind i landet med en tom sættevogn. Når en udenlandsk chauffør kører gods fra udlandet og ind i Danmark, må han ifølge EU-regler inden for syv dage også køre tre ture med gods inden for Danmarks grænser - såkaldt cabotagekørsel. Det er lovligt, så længe chaufføren altså ikke kører mere end tre ture, ligesom den transport, der bringer den udenlandske chauffør til Danmark, skal være en reel godstransport og ikke blot have til formål at give mulighed for at køre cabotage.

Ifølge retten var der i mindst 18 af de 24 kørsler tale om ulovlig cabotagekørsel. At Kim Johansen ikke blev dømt for alle 24 ture skyldes blandt andet, at det ikke stod helt klart, om Kim Johansen var bekendt med, at chaufføren var kørt ind i Danmark uden gods og dermed havde lov til at køre op til tre lovlige cabotage-ture.

En bulgarsk underentreprenør, som den bulgarske chauffør var ansat af, var også tiltalt i sagen, men blev frifundet. Ifølge avisen.dk vil Kim Johansen anke dommen.

RETTELSE

Denne artikel har tidligere været illustreret med et billede af en lastbil ejet af vognmand Frede Andersen & Søn A/S, men Frede Andersen & Søn A/S har intet med den omtalte sag at gøre. Sn.dk beklager misforståelsen.
Opdateret den 18. april 2017

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk