4. december 2020
Kommunen kan på nuværende tidspunkt ikke ophæve kontrakten, da Kabelplus ikke har ?misligholdt aftalerne med kommunen i tilstrækkelig grad,? skriver Ishøj Kommune i en pressemeddelelse.
Kommunen kan på nuværende tidspunkt ikke ophæve kontrakten, da Kabelplus ikke har ?misligholdt aftalerne med kommunen i tilstrækkelig grad,? skriver Ishøj Kommune i en pressemeddelelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kabelplus får otte uger til at rette fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kabelplus får otte uger til at rette fejl
Sydkysten - 05. december 2018 kl. 15:08

På byrådsmødet den 4. december behandlede Ishøj Byråd den renovering og opgradering af Ishøj Fællesantennes anlæg, som Kabelplus har været i gang med. Konklusionen på evalueringen af Kabelplus' arbejde er, at Kabelplus samlet set lever op til de aftalte krav med to undtagelser. Dokumentationen over anlægget stemmer enkelte steder ikke overens med installationerne i anlægget, og Kabelplus mangler fortsat at kunne tilbyde sine kunder et modem, der kan køre gigahastighed.

Derudover er byrådet ikke enig i Kabelplus' udmelding til brugerne om, at der i kontrakten er taget forbehold for en situation, hvor Kabelplus kun kan levere en hastighed på 1000/100 Mbit/s i stedet for de lovede 1000/1000 Mbit/s, når det nye modem er klar, skriver Ishøj Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er ikke i orden, at Kabelplus ikke kan tilbyde fællesantennens brugere internet med gigahastighed, som de ellers var stillet i udsigt. Det er heller ikke i orden, at dokumentationen enkelte steder er mangelfuld. Det skal der rettes op på, og det får Kabelplus nu otte uger til at sørge for. Sker det ikke, har vi mulighed for at ophæve kontrakten, siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Byrådet har hermed besluttet at følge sine juristers anbefaling ved at give Kabelplus en frist på otte uger til at rette fejl i dokumentationen, installere modems hos brugerne af anlægget og til at sikre, at modems og anlæg herefter lever op til de aftaler, der er indgået mellem kommunen og Kabelplus.

Selvom opgraderingen og renoveringen ikke er godkendt, kan byrådet på nuværende tidspunkt ikke vælge at ophæve kontrakten. Det skyldes, at Kabelplus ikke har misligholdt aftalerne med kommunen i væsentlig grad, som er forudsætningen for at kunne ophæve kontrakten.

Først efter fristen på de otte uger vil det være muligt for byrådet at kunne gøre væsentlig misligholdelse gældende. Ved væsentlig misligholdelse er kommunen ifølge kontrakten forpligtiget til at give Kabelplus yderligere 60 arbejdsdage til at levere. Hvis Kabelplus ikke leverer efter de 60 dage, kan kommunen hæve kontrakten. Afhængig af omstændighederne kan kommunen kræve, at Kabelplus skal betale dagbøder for hver arbejdsdag, der går, hvor fristen ikke er overholdt.

Når de otte uger er gået, vil byrådet tage stilling om opgraderingen og renoveringen kan godkendes.

Ifølge aftalerne med kommunen skulle Kabelplus opgradere og renovere Ishøj Fællesantennes anlæg med en frist, der hed den 31. oktober 2018. Herefter har kommunen evalueret arbejdet.

Evalueringen består af en teknisk rapport fra det rådgivende ingeniørfirma Brix og Kamp og en juridisk vurdering af advokatfirmaet Horten. Herudover har Ishøj Fællesantennes brugerråd også givet input til Kabelplus' arbejde set fra en brugersynsvinkel på et møde med kommunens økonomi- og planudvalg.

Evalueringens dokumenter er på nuværende tidspunkt fortrolige, da de kan blive dokumenter i en eventuel kommende retssag.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?