23. juli 2019
Udover enestående præstationer som individuel kæmper med seks DM-guld, to DM-sølv og tre DM-guld Master er Jesper Jul som den eneste nogensinde blevet kåret til "DM Bedste Fighter" hele tre gange.
gallery icon

Se billedserie

Udover enestående præstationer som individuel kæmper med seks DM-guld, to DM-sølv og tre DM-guld Master er Jesper Jul som den eneste nogensinde blevet kåret til "DM Bedste Fighter" hele tre gange.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper Jul fejrer 30 års karatejubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Jul fejrer 30 års karatejubilæum
Sydkysten - 01. februar 2015 kl. 17:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke så sært, at Jesper Jul er et navn, der giver genklang i den danske karateverden.

Gennem 30 år har han været synonym med den absolutte elite. Han træder ikke blot ud af mængden for sin sportslige præstation, men i høj grad også for sit personlige engagement og fremragende egenskaber som coach og træner for den nye generation af karatekæmpere - både i sin egen klub Tatakau Karate Solrød og som ekstern instruktør i andre klubber.

Kimen til en bemærkelsesværdig karriere inden for denne sportsgren blev lagt, da den dengang 11-årige dreng for første gang trådte ind i en dojo og fornemmede energien.

- Talentet var ikke til at overse, fortæller Felix Ramø, som var Jespers første instruktør og har fulgt ham i de 30 år.

- Fighterinstinktet og hård træning banede så vejen til landsholdet og adskillige medajler, fortsætter Felix, som stadig er aktiv som instruktør for begynderholdet i Tatakau.

arrow Læs også: Karateklub: Vi kommer til at mangle det hele
Flotte præstationer

Udover enestående præstationer som individuel kæmper med seks DM-guld, to DM-sølv og tre DM-guld Master er Jesper Jul som den eneste nogensinde blevet kåret til "DM Bedste Fighter" hele tre gange. Og som holdkæmper har 10 DM-finaler indbragt ikke færre end syv guldmedaljer.

Jesper har i sine 12 år på junior- og seniorlandsholdet i Dansk Karate Forbund og de sidste år på SKIF's (Shokotan Karate-Do International Federation) stilartslandshold været med til at sætte Danmark på landkortet med et europamesterskab for hold.

2012 var Jesper Jul medstifter af karateklubben Tatakau, hvor medlemmerne har mulighed for at nyde godt af hans ekspertise med inspirerende og nærværende træning.

Her gør alle instruktører en stor indsats for, at der skal være plads til alle, og Jesper glæder sig over, at medlemstallet har været stigende igennem de seneste to år.

- Vi tager gerne imod nye medlemmer, og vi møder både børn og voksne på deres individuelle niveau, siger Jesper, hvis egen coaching af mindre børn altid foregår på hug i deres øjenhøjde.

Denne tilgang til karate har allerede ført til flere DM-medaljer samt et Danmarksmesterskab til klubben. Jesper har evnen til at spotte, hvor der skal sættes ind og få kæmperne til at yde deres bedste - lige som han selv altid har gjort.

arrow Starter indsamling til dræbt betjents børn
08. december 2016 kl. 08:34 Opdateret: kl. 15:45
arrow Tidligere karateelev står bag indsamling
08. december 2016 kl. 11:40 Opdateret: kl. 15:45
arrow Betjente i sorg over tabet af kollega
08. december 2016 kl. 09:46 Opdateret: kl. 06:41