26. november 2020
Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husker du: Greb ind og reddede kvindes liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husker du: Greb ind og reddede kvindes liv
Sydkysten - 31. juli 2020 kl. 06:15
Af Sine Bach Jakobsen

Denne artikel blev udgivet første gang 28. august 2015.

Nu har du chancen for at læse om den 15-årige helt igen:

Den 15-årige Abdul Samet Yildiz sprang den 20. maj op på skinnerne og stoppede et tog for at redde en kvindes liv
Det var sidst på eftermiddagen, og 15-årige Abdul Samet Yildiz fra Ishøj hang ud med en af sine kammerater ved Ishøj Station. De gik en tur i Netto, og Abdul havde på ingen måde regnet med, at den 20. maj skulle blive den dag, hvor han reddede en kvindes liv og dermed gjorde sig fortjent til en dusør fra Københavns Vestegns Politi.
Kvinden stod på den forkerte side af gelænderet på broen over Ishøj Stationsvej, da Abdul så hende.

- Der var i forvejen en anden kvinde, der stod og talte med hende, men jeg tog fat i hendes hånd og sagde: "Pas på, politiet kommer", og så sprang hun tilbage over gelænderet og løb ned ad stien mod CPH WEST.

Fik stoppet toget

Abdul fulgte efter hende. Han kunne se, hun ikke havde det godt. Hun var vild i øjnene og blev ved med at småfalde. Kvinden hoppede ind i en hæk, der grænsede op til banelegemet, og i et stykke tid kunne Abdul ikke få øje på hende. Så så han hende oppe på skinnerne, og samtidig kunne han høre, at der var et tog på vej fra Ishøj Station mod Vallensbæk. Abdul kravlede op på skinnerne og viftede med armene for at få toget til at stoppe.

- Jeg kiggede kun på hende. Jeg tænkte slet ikke på noget andet. Hun kiggede på mig, og så kiggede hun på toget. Toget var jo næsten ved at køre hende ned, siger han.

Det lykkedes ham at få toget stoppet tyve meter foran dem, så han kunne få hende væk fra skinnerne, og toget kunne passere i rolig fart. I mellemtiden var politiet blevet tilkaldt, og de var nu på vej op på skinnerne, mens Abdul prøvede at bevare roen hos kvinden.

- Hun kiggede mærkeligt på mig. Måske troede hun, at jeg ville gøre hende noget? Det var, som om hun ikke vidste, hvad hun lige selv havde gjort, fortæller han.

Hjalp politiet

Da politiet kom, begyndte hun at sparke og prøvede at stikke af.

- Jeg sagde til hende, at det var politiet, og at de ikke ville gøre hende noget, siger han.

Og det lykkedes politiet at få kvinden ned fra skinnerne, mens Abdul hentede hendes pose, som var blevet efterladt på sporet.

- Hun var stærkt psykotisk og meget udadreagerende, og Abdul blev og hjalp til, også selv om hans kammerater trak ham i den anden retning og sagde, at han ikke skulle snakke med politiet, fortæller en af de politibetjente, som var med ude ved episoden den 20. maj.

Derfor indstillede politibetjenten ham til en dusør, som han onsdag i denne uge fik overrakt på politigården i Albertslund.

Grib ind

Abdul havde taget sin mor og far med sig ind til dusøroverrækkelsen, og faren kan godt huske, hvordan han reagerede, da han hørte om Abduls heltegerning.

- Vi troede ikke på ham, da han først fortalte det, siger han.

Havde han vidst, hvad der foregik, var han nok blevet ret nevøs for sin søn.

Politidirektør Kim Christiansen fortalte ved overrækkelsen, hvor vigtigt det er, at folk hjælper hinanden og kerer sig om hinanden, og at man griber ind, når man ser noget.

- Men man skal selvfølgelig tænke på sin egen sikkerhed, understreger han.

Og selv om de fleste dusør-modtagere har det med at sige, at "jeg gjorde bare, hvad alle ville have gjort", så er det ikke rigtigt.

- Forskellen er, at han rent faktisk har handlet og har gjort noget, siger Kim Christiansen og fortsætter:

- Abdul var den eneste ud af de mange mennesker, der var til stede, som løb efter kvinden og reddede hende.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?