19. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husk papirerne når du sejler ud: Politiet på kontrol i bugten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husk papirerne når du sejler ud: Politiet på kontrol i bugten
Sydkysten - 07. juni 2021 kl. 11:51

Det kan koste dig en bøde, hvis du ikke har dit bådcertifikat med dig, når du sejler ud i sommervejret, eller hvis du har glemt at forsikre dit fartøj.

Det måtte flere sejlere sande, da Midt- og Vestsjællands Politi var på maritim kontrol i Køge Bugt mellem Køge og Hundige i weekenden. Det var de både lørdag og søndag mellem 10 og 20, og af døgnrapporten fremgår det, at fartøjerne gik kontrolleret, om sikkerheden var i orden i forhold til redningsudstyr, om føreren var påvirket, om hastigheden blev overholdt, om certifikaterne var i orden og om søloven i sin helhed blev overholdt.

»Borgerne var generelt glade for at se politiet og flere tilkendegav, at de satte pris på indsatsen«, lyder det i døgnrapporten.

Lørdag blev der kontrolleret i alt 17 speedbåde og 3 vandscootere, som førte til i alt tre sigtelser for manglende forsikring og certifikat. Vejret var fint med 20 grader og let til middel vind fra øst/sydøst, som gav lidt urolig sø og dønninger i Køge Bugt, men der var ikke mange fartøjer i bugten.

Søndag var der, til trods for det meget fine vejr med vindstyrke på kun 1-2 m/s og 21-22 grader, også ret få fartøjer på vandet.

Lidt ud på dagen fik politiets vagtcentral en anmeldelse om en vandscooter, som sejlede til ulempe for de øvrige fartøjer. Den maritime patrulje sejlede hen for at se efter vandscooteren, men fandt igen vandscooter, som ikke overholdt reglerne.

Søndag blev i alt 19 fartøjer kontrolleret, hvilket førte til at to blev sigtet for ikke at have medbragt speedbådscertifikat, en havde glemt at medbringe forsikringscertifikat og en havde ikke tegnet ansvarsforsikring på sin vandscooter.

En blev sigtet for ikke at have erhvervet certifikat til vandscooter, så føreren af vandscooteren blev eskorteret til havn.

De sigtede kan forvente at få en bøde i sagerne. Politiets maritime indsats fortsætter løbende hen over sejlsæsonen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?