27. februar 2020
Fra overrækkelsen af hjertestarteren til Karlslunde Strandkirke ses fra venstre pastor Jesper Oehlenschläger, præsident for Lions Club Karlslunde Søren G. Klingemann, Svend Radmer, Lions, Henning Janus, Lions, og kirketjener Astrid Pedersen.
Fra overrækkelsen af hjertestarteren til Karlslunde Strandkirke ses fra venstre pastor Jesper Oehlenschläger, præsident for Lions Club Karlslunde Søren G. Klingemann, Svend Radmer, Lions, Henning Janus, Lions, og kirketjener Astrid Pedersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjertestarter doneret til Karlslunde Strandkirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjertestarter doneret til Karlslunde Strandkirke
Sydkysten - 03. november 2011 kl. 10:58
Af Jørgen Büchler
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Greve: Ud over idrætshallerne er Karlslunde Strandkirke det sted i området. hvor der i løbet af en uge kommer flest mennesker - cirka 600.

Det er baggrunden for, at Lions Club Karlslunde har besluttet at levere en hjertestarter til et af de centrale områder i Karlslunde, hvor der kommer mange mennesker i løbet af hele ugen.

- Vi har lagt vægt på, at hjertestarteren bliver placeret et sted med størst mulig tilgængelighed samtidig med, at det er et sted, hvor der færdes mange, siger præsident for Lions Club Karlslunde, Søren G. Klingemann.

Han fortæller, at Karlslunde Strandkirke længe har ønsket at få en hjertestarter.
Kan tages med
- Vi er glade for at kunne donere en hjertestarter, der nu hænger lige inden for i kirken. Med i leveringen er også en transporttaske, så hjertestarteren kan tages med, når kirken har større arrangementer udendørs, for eksempel ved Mosede Fort og til sankthansbålet på stranden, siger Søren G. Klingemann og fortsætter:

- Medarbejderne i kirken vil her i november måned gennemgå et kursus i livreddende førstehjælp, hvor alle får instruktion i brugen af en hjertestarter. Det er vigtigt, at alle medarbejderne ved, hvad der skal gøres, hvis der opstår et hjertestop.

- Vi vil sammen med modtageren sikre, at hjertestarteren bliver registreret i Hjertestarter Netværket - hjertestarter.dk - en hjemmeside, der viser tilgængelige hjertestartere i Danmark. For nylig indgik Trygfonden et samarbejde med Rigspolitiets alarmcentral. Det betyder, at alarmoperatørerne nu har et overblik over, hvor de tilmeldte hjertestartere befinder sig, og hvornår de er tilgængelige.

- Hvis en person ringer om et hjertestop, vil operatøren på alarmcentralen derfor kunne se på sin skærm, om der findes en tilgængelig hjertestarter i nærheden, der med fordel kan hentes, før ambulancen når frem.

Lions Club Karlslunde er en del af verdens største private humanitære organisation. I Danmark er der 7.000 medlemmer og i Greve Kommune tre klubber. Lions i Danmark har netop sendt 500.000 kr. til hjælp i forbindelse med oversvømmelserne i Thailand og 500.000 kr. til jordskælvkatastrofen i Tyrkiet.

Man kan se mere på lions.dk, som man også er velkommen til at kontakte angående et medlemskab.