15. juni 2021
Skisæsonen gik lidt i vasken i år, til gengæld er der fart over feltet når det kommer til paddleboards og omsætningen er skudt i vejret hos Surf og Ski i Greve, fortæller Jan Larsen, som er stedets indehaver. Foto: Emil Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Skisæsonen gik lidt i vasken i år, til gengæld er der fart over feltet når det kommer til paddleboards og omsætningen er skudt i vejret hos Surf og Ski i Greve, fortæller Jan Larsen, som er stedets indehaver. Foto: Emil Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kradser coronakrisen ikke: Paddleboards og surfboards rives væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kradser coronakrisen ikke: Paddleboards og surfboards rives væk

Hos Surf og Ski i er der godt gang i salget af paddleboards og andet vandsportsudstyr

Sydkysten - 30. juni 2020 kl. 18:35
Af Emil Abkjær Kristensen

Man må tjene på gyngerne, hvad man har mistet på karrusellen.

Skifter man gyngerne ud med paddleboard og karrusellen ud med ski, så har man en ret præcis beskrivelse af virkeligheden hos Surf og ski i Greve, der lige nu løber rigtig stærkt for at servicere kunderne, der søger udstyr til vandsport.

- Det er gået helt amok. Vi er en lille butik, og vi har en relativt lille omsætning. Men lige nu har vi tjent 600.000 mere end samme tidspunkt sidste år, siger indehaver Jan Larsen.

Som butikkens navn antyder, sælges der ski i vintersæsonen og surfudstyr om sommeren, og med til historien hører, at en del af omsætningen i skisæsonen røg, da Danmark lukkede ned på grund af corona.

Her mistede butikken en måneds omsætning, men kunderne vendte stærkt tilbage, da sommerudstyret kom på hylderne.

- April er normalt en stille måned i butikken, men her oplevede vi en kæmpe fremgang, siger Jan Larsen.

Han fortæller, at flere faktorer har spillet ind. For det første var der ikke mange andre butikker, der var åbne, for det andet var mange hjemsendt fra arbejde og havde mere tid.

- Derudover har vi jo oplevet, at SUP (Stand Up Paddle, red.) er blevet ekstremt populært, og det har vi også kunne mærke hernede, siger Jan Larsen.

Bruger feriebudgettet

Hos Jan Larsen koster et SUP mellem 2500 og 5000 kroner, og flere køber også ekstraudstyr som veste, våddragter og sko. Og selvom det for nogle kan lyde som en stor udgift, så oplever indehaveren, at folk bruger lidt af feriebudgettet på at forsøde sommeren i Danmark.

- Vi har en del kunder, som siger, at de ikke skal bruge pengene på udlandsrejser i år.

- Vi har for eksempel haft familier, som har købt to boards, som de kan bruge, når de er en tur på stranden, fortæller Jan Larsen.

Paradoksalt nok nyder de faktisk også godt af, at store butikker som Bilka, Harald Nyborg og Jem og Fix har haft SUP boards til lave priser på hylderne.

- Her har folk jo bare taget boardet og ikke tænkt over tilbehøret. Især i april og maj, hvor det ikke var så varmt, fik vi mange i butikken, som havde brug for en våddragt til at holde varmen, siger Jan Larsen.

Han regner også med, at det vil gavne butikken fremadrettet.

- Vi oplever nogle gange, at folk, der køber et billigt board, får smag for sporten og gerne vil opgradere på et tidspunkt. Her har vi nogle lidt dyrere boards, som så også er af en anden kvalitet, siger han.

Kan ende med udsolgt

Det er selvfølgelig ikke kun i Greve, at der er gang i salget. Det sker i hele landet, og derfor kan det også ende med, at de oppustelige paddleboards vil blive sværere at få fat i.

- Min leverandør købte en masse ind inden denne sæson, men han har meldt ud, at der snart er ved at være tomt på lageret, siger Jan Larsen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?