20. marts 2019
Det er en strækning på 140 meter på Skolevej, hvor der bliver etableret cykelsti, så det bliver mere sikkert at færdes. Foto: Helle Midskov
gallery icon

Se billedserie

Det er en strækning på 140 meter på Skolevej, hvor der bliver etableret cykelsti, så det bliver mere sikkert at færdes. Foto: Helle Midskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havdrup-borger donerer jord til cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havdrup-borger donerer jord til cykelsti
Sydkysten - 17. september 2018 kl. 18:27
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I juni sidste år henvendte Carl Erik Hansen fra Havdrup sig til Solrød Kommune med et forslag om, at han gerne ville stille en del af sin have vederlagsfrit til rådighed til forlængelse af den dobbeltrettede cykelsti, som løber fra Havdrup langs Skolevej frem til byzoneskiltet ved Gl. Havdrup. Det drejer sig om et ca. 2,5 meter bredt og 140 meter langt stykke jord.

Carl Erik Hansen ønsker at bidrage til stiforlængelsen, da den smalle og svingende vej ind i Gl. Havdrup efter hans opfattelse giver trafikale udfordringer for blandt andre skolebørn, som går i skole i Havdrup.

Kommunens dobbeltrettede sti ender ved byzonestart, som det er udført ved flere af kommunens landsbyer. Inden for byzonen er hastigheden 50 km/t, hvilket normalt betragtes som passende sikkert for cyklister/skolebørn. Det er dog åbenlyst, at særligt cyklende skolebørn til og fra skolen i Havdrup ikke har megen plads i det første skarpe sving i Gl. Havdrup og derfor ofte kører på det smalle fortov i byen i stedet for på vejen. Gennemførslen af projektet, hvor Carl Erik Hansen stiller arealet på sin ejendom til rådighed i hele facadelængden mod vej, vil således forbedre trafiksikkerheden betydeligt i Gl. Havdrup.

- Jeg vil gerne være med til at gøre noget for vores lokalområde, og det er vist åbenlyst for de fleste, at det fra tid til anden kan være farligt at færdes rundt i det skarpe sving, siger Carl Erik Hansen om begrundelsen for, at han forærer jorden til kommunen.

Det er aftalt mellem Carl Erik Hansen og Solrød Kommune, at stien forlænges helt ned til kirkemuren, hvor krydsningen for cyklister til den anden side af gaden kan foregå på et sted med gode oversigtsforhold. Stiens afslutning kombineres med et hastighedsdæmpende bump ved denne krydsning.

- Det er klart, at vores have vil blive noget åben i nogle år, når de mange træer bliver væltet, men det gror til igen. Kommunen har lovet, at den etablerer en bøgehæk og et mindre stengærde. Jeg tror, det bliver flot og vil være en pæn indgang til Havdrup. Det glæder mig, at jeg med denne donation kan medvirke til et mere indbydende Havdrup, fortsætter Carl Erik Hansen, som er født i Havdrup.

Der er i budget 2018 afsat 450.000 kr. til anlæg af cykelstien. Administrationen vil efter færdigprojektering udbyde opgaven, således at skolestien bliver etableret i indeværende år.

Borgmester Niels Hörup (V) siger om initiativet fra Carl Erik Hansen:

- Det er dejligt med den slags initiativ, og jeg forstår godt borgerens bekymring. Det bliver godt med en forlængelse af cykelstien, som vi kan nå at få lavet i år.

Økonomi- og teknikudvalget har på det seneste møde godkendt etablering af stien. Mandag aften skal byrådet vende tommelfingeren op eller ned.