3. marts 2021
Smittetallene i Greve er høje, og derfor har kommunen sagt ja til at deltage i smitteopsporingen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Smittetallene i Greve er høje, og derfor har kommunen sagt ja til at deltage i smitteopsporingen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Greve Kommune deltager i den lokale smitteopsporing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greve Kommune deltager i den lokale smitteopsporing
Sydkysten - 16. februar 2021 kl. 05:57

Hvis du bliver smittet med coronavirus, kan du i den kommende tid blive ringe op af en medarbejder fra Greve Kommune, som spørger, hvem du kan have smittet, og hvordan du isolere dig.

Greve Kommune har nemlig sagt ja til at deltage i den lokale smitteopsporing, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed henvendte sig i denne uge.

- Vi har måttet overveje to vigtige hensyn. Det ene er borgernes ret til at vi ikke blander os i deres liv. Det andet er fællesskabets behov for at få standset smitten i Greve. Og vi har valgt, at lige nu er det vigtigste for os alle sammen at få smittetallet ned, siger borgmester Pernille Beckmann.

Greve Kommune har et af områdets højeste smittetal, og sådan har det nu været i et par uger. Det er derfor Styrelsen for Patientsikkerhed nu anmoder om hjælp til smitteopsporing.

Greve Byråd havde smitteopsporing på dagsordenen på sit seneste møde. Dengang besluttede politikerne, at de ville afvente en egentlig henvendelse af Styrelsen for Patientsikkerhed, før de besluttede, hvorvidt de ville sige ja eller nej.

Den henvendelse kom torsdag, og fredag eftermiddag sagde byrådet ja.

Styrelsen for Patientsikkerheds medarbejdere vil fortsat stå få langt de fleste telefonopkald til smittede borgere i kommunen. Men det er deres erfaring, at de kun når 97 procent af de smittede hver dag. De sidste tre procent skal Greve Kommunes medarbejdere nu kontakte. Det bliver sandsynligvis otte til ni personer hver dag.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?