26. november 2020
Jim Riel fra danbolig fortæller, at stigningerne i boligpriserne kommer husejerne til gode. Pressefoto
Jim Riel fra danbolig fortæller, at stigningerne i boligpriserne kommer husejerne til gode. Pressefoto
Foto: Fotograf Carsten Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt nok til boligejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt nok til boligejere
Sydkysten - 13. november 2020 kl. 11:36

I dag koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter i Solrød Kommune 3.430.000 kroner, mens prisen for et år siden var 3.300.000 kroner. Det betyder, at friværdien er steget med 130.000 kroner det seneste år, som svarer til 10.800 kroner om måneden.

I Greve kommune koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 3.310.000 kroner, mens prisen for et år siden var 3.170.000 kroner. Det betyder, at friværdien er steget med 140.000 kroner det seneste år, som svarer til 11.700 kroner om måneden.

- Festen på boligmarkedet har efterhånden stået på i mange måneder, og intet tyder på, at den stopper lige foreløbig. Det luner godt i lommerne på allerede eksisterende boligejere, som har fået en ekstraindtægt i form af en højere friværdi, siger Jim Riel fra danbolig Greve og Solrød.

I 74 kommuner er friværdien steget det seneste år. I de resterende 24 kommuner er friværdien enten uændret eller faldet. Solrød er en af de kommuner, hvor den gennemsnitlige boligejer har polstret friværdien.

- I vores område kan boligejerne være godt tilfredse med de flotte stigninger i huspriserne de seneste år, som har fået friværdien til at vokse, og her er det værd at bemærke, at gevinsten er skattefri, hvis boligejeren selv har boet i boligen, siger Jim Riel og tilføjer:

- Boligejerne kan veksle de højere boligpriser til at indfri deres boligdrømme, hvis de står over for at skulle flytte. I øjeblikket kan boligejerne samtidig sætte til salg i et marked med lave prisafslag, flotte salgspriser, rekordlavt udbud, og hvor der bliver solgt mere, end der bliver sat til salg.

Prisfesten fortsætter
De positive takter på boligmarkedet afspejler sig også boligprisprognoserne, som er blevet mere optimistiske i løbet af året. I april måned forventede De Økonomiske Råd et fald i huspriserne på 8,2 procent i 2020. Få måneder senere blev prognosen justeret op til et prisfald på 1,8 procent.

I den seneste vismandsrapport fra De Økonomiske Råd er der endnu bedre nyheder til boligejerne. Nu forventes boligpriserne at stige med 3 procent i 2020 og med yderligere 3 procent i 2021. I årene 2021 til 2025 forventes en gennemsnitlig vækst på 1,6 procent.

- Den seneste vismandsrapport er fuld af gode nyheder til boligejerne. Vi står midt i en alvorlig økonomisk krise, og alligevel forventer man, at boligpriserne vil stige. Ikke blot i år og næste år, men helt frem til 2025, siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, og tilføjer:

- I Nordea Kredit har vi også løbende opjusteret forventningerne til boligpriserne, og ligesom vismændene, tror vi på stigende boligpriser i de kommende år.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?