25. august 2019
Grevelejren 1916-21. Lejren lå nord for landsbyen, lige ud for Grevetoften. Pressefoto
Grevelejren 1916-21. Lejren lå nord for landsbyen, lige ud for Grevetoften. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gode historier på Greve Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode historier på Greve Museum
Sydkysten - 09. december 2018 kl. 16:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunne tænke dig at høre om flygtningene i Grevelejren og branden i Kildebrønde, så har du nu muligheden, når Greve Museum og Lokalarkiv inviterer på årets sidste Lokalhistoriske Café onsdag den 12. december klokken 16.30

Ofte, når der er Lokalhistorisk Café, er der en enkelt foredragsholder, som fortæller om ét emne. Denne dag vil programmet være lidt mere frit, når arkivar Mikkel Stage inviterer en lille håndfuld fortællere med på "scenen". Man kan bl.a. høre om dengang Grevelejren husede flygtninge efter 1. verdenskrig. Og Mikkel Stage fortæller, om dengang Kildebrønde stod i flammer, og der ikke kunne findes vand til at slukke ilden. Mikkel Stage fortæller, at man ved museets arrangementer sjældent husker at give plads til de små historier, der ikke nødvendigvis kan fylde en hel times foredrag ud, og det er grunden til, at man nu samler flere små historier en enkelt dag.

- Sidste år i december prøvede vi denne form af for første gang med stor succes, og derfor er det jo helt oplagt at gentage succesen. Her på museet og i arkivet møder vi dagligt folk, der har nogle gode små anekdoter fra egnen. Det er enten oplevede erindringer, som bringer et smil på læben eller genfortalte fremfundne historier, som nogle gange har en mere drabelig karakter - jeg håber, at vi med dette arrangement kan få fortalt hinanden nogle af de mange gode historier, der ikke ellers bliver fortalt ved vores foredrag, siger Mikkel Stage.

Arrangementet er på Greve Museum, og det koster 30 kr. at deltage. Der er gratis adgang for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistoriske Forening, Foreningen Valdemar samt Sydkystens Slægtsforskere.