15. december 2018
Det tog Rune Skyum-Nielsen seks år at komme til bunds i den afdøde forfatters hemmelighedsfulde liv, og researchen førte ham fra Aalborgs underverden og hele vejen til Tanzania.
Det tog Rune Skyum-Nielsen seks år at komme til bunds i den afdøde forfatters hemmelighedsfulde liv, og researchen førte ham fra Aalborgs underverden og hele vejen til Tanzania.
Foto: NIKOLAJ MOELLER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om Ejersbos Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om Ejersbos Afrika
Sydkysten - 23. februar 2018 kl. 19:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DR1 har den 25. februar premiere på deres nyeste søndagsdramaserie Liberty, baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn.

I efteråret 2016 udgav journalist Rune Skyum-Nielsen en portrætbog om Jakob Ejersbo, 'Jakob var her'.

Det tog Rune Skyum-Nielsen seks år at komme til bunds i den afdøde forfatters hemmelighedsfulde liv, og researchen førte ham fra Aalborgs underverden og hele vejen til Tanzania - ned i tanzanitminerne, ind i storbymørket, ud på savannen og hele vejen til toppen af kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro.

I foredraget 'Ejersbos Afrika' fokuserer Rune Skyum-Nielsen på Jakob Ejersbos pendulopvækst mellem Østafrika og Danmark og den opslidende rejse-, research- og skrivefase, der overtog hans liv, fra romanen Nordkraft var udkommet i 2002, til han blev diagnosticeret med uhelbredelig kræft i 2007.

Det var netop opholdene som dreng og teenager i Moshi, Tanzania, der kom til at præge Jakob Ejersbos rodløse liv - og gav ham råstof og inspiration til sit hovedværk, nemlig den såkaldte Afrika-trilogi: romanerne Liberty og Eksil og fortællekredsen Revolution, der alle udkom efter hans død i 2009.

Billetter til foredraget tirsdag d. 27. februar kl. 19 på Solrød Bibliotek koster 50,- og kan købes på www.solbib.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk