6. maj 2021
Tonny Lauridsen (S), Hans Odder (K), Henrik Larsen (SF), Kim Sunesen (V), Torben Skernby (LA) og Erik Larsholt(DF) deltog i valgmødet på Solrød Gymnasium.
gallery icon

Se billedserie

Tonny Lauridsen (S), Hans Odder (K), Henrik Larsen (SF), Kim Sunesen (V), Torben Skernby (LA) og Erik Larsholt(DF) deltog i valgmødet på Solrød Gymnasium.
Foto: Johnny Gudmand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkeskolen og pædagogers fremtid drøftet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskolen og pædagogers fremtid drøftet
Sydkysten - 08. november 2013 kl. 08:58
Af Johnny Gudmand

Solrød: Tirsdag aften var der valgmøde på Solrød Gymnasium, hvor man fik debatteret skolernes og pædagogernes fremtid.

I 2014 rammer folkeskolereformen uddannelsessystemet over hele landet. Det fører enorme forandringer med sig. En af forandringerne er, at børnene skal være længere i skolen, og samtidig skal pædagoger inddrages i folkeskolen.

Der var mødt seks politikere og omkring 20 tilhørere op, da børn og skolesystemet blev diskutere på et valgmøde på Solrød Gymnasium.

Politikerne indledte med taleture på tre minutter, hvor de fortalte om deres mål for fremtidens skole.

Kan I give garanti?

Herefter stod den på spørgsmål fra de fremmødte, og her tog debatten fart.

- Kan I give garanti for, at de pædagoger, der er ansat i dag, også vil være ansat, når den nye folkeskolereform træder i kraft, spurgte Mette Le Jørgensen, der er fællestillidsrepræsentant for alle pædagoger i Solrød.

Tonny Lauridsen (S) lagde for.

- Vi arbejder for, at så mange som muligt har et job, de kan leve af. Vi gør vores bedste for, at der er tilbud, men vi må se på det organisatoriske. Vi kan ikke give garantier, sagde socialdemokraten.

Den opfattelse delte sidemanden Hans Odder (K).

- Jeg er helt enig med Tonny. Vi kan ikke give jobgarantier. Også hos SF var man varsom med at udstikke garantier.

- Vi kan ikke kende konjunkturerne. Al forandring giver usikkerhed. Derfor er det vigtigt med en dialog, hvor man kan afmystificere det hele, sagde Henrik T. Larsen (SF).

Heller ikke Venstre ville give garantier, men en opmuntring kom der dog.

- Vi kan ikke stille garantier. Jeg tror dog heller ikke på, at der kommer et mindre behov. Jobprofilen vil blive anderledes, men behovet vil stige. Jeg tror, at der bliver masser at tage fat i, sagde Kim Sunesen (V).

Torben Skernby fra Liberal Alliance ville som den eneste godt love jobgaranti.

- Jeg vil gerne give jobgaranti. Jobmulighederne har aldrig været større. Der er blevet sparet røven ud af 4. division. På SFO-området har det ikke været værdigt. Der ligger dog et stort arbejde for pædagogerne i forhold til specialisering, sagde Torben Skernby (LA), der ikke på stående fod kunne svare på, hvor pengene skulle komme fra.

Udmeldelsen fra Liberal Alliance førte til følgende svar fra Dansk Folkeparti:

- Torben er en modig mand. Jeg ville stemme på ham, hvis jeg var pædagog. Verden er usikker, og jeg tror ikke, at nogen af os har lyst til at fyre pædagoger. Politisk kan man kigge på åbningstiderne, sagde Erik Larsholt.

Hvad med klubberne?

Et andet spørgsmål gik på, om politikerne havde tænkt over, hvad der skulle ske med klubberne fremadrettet.

- Tænker I også klubpædagoger ind i reformen, spurgte Hanne Kraul Jensen, der er faglig sekretær i BUPL.

Her fik Tonny Lauridsen (S) også lov til at begynde.

- Vi tænker meget over, hvad man skal gøre med klubben, og vi lytter efter. Vi kan endnu ikke sige, hvordan det skal gøres. Jeg er frygteligt bange for både SFO og klub. Hvem gider tage af sted for halvanden time? sagde han.

Hos Venstre delte man bekymringen.

- Tonny siger det meget godt. Vi er oprigtigt bekymrede. Vi må læne os op ad fagpersonalet. Der er en masse udfordringer i det her, sagde Kim Sunesen (V).

Den nye mand i klassen, Torben Skernby (LA), efterspurgte visioner.

- Der mangler visioner heroppe. Jeg er også ny. Jeg kunne godt tænke mig tværfaglig undervisning alle skoler imellem. Måske i samarbejde med klubber. Både uden for skoletiden og som en del af den længere undervisning. Det handler om at tænke innovativt. Klubberne går en svær tid i møde, sagde han.

Den bemærkning besvarede Socialdemokratiet.

- Det, du snakker om, foregår for en stor del i ungdomsskolen allerede. En masse af det her arbejde laver man allerede. Og så gad jeg godt se forældre til de små børn, der skal køre langt til tilbud alene, det kan ikke lade sig gøre, sagde Tonny Lauridsen (S).

- En del af skoletiden kunne bruges til det, sagde Torben Skernby (LA).

Derudover blev der drøftet mange andre emner på valgmødet. Blandt andet diskuterede man, hvad pædagoger kan bidrage med i folkeskolen, samt forholdet pædagoger og lærere imellem. Økonomi, serviceramme og normeringer i vuggestuer blev også vendt.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?