6. marts 2021
To ud af tre partier i Vallensbæk afviser bygherres ønske om at omdanne den i lokalplanen vedtagede butiksplads om til boliger i Vejlesvinget
To ud af tre partier i Vallensbæk afviser bygherres ønske om at omdanne den i lokalplanen vedtagede butiksplads om til boliger i Vejlesvinget
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal afviser ønske: Der skal være butik i nybyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal afviser ønske: Der skal være butik i nybyggeri
Sydkysten - 22. februar 2021 kl. 13:31
Af Janus Spøhr

I forbindelse med byggeri af etageboligerne Dagmarhaven i Vejlesvinget 2-8 ønsker bygherre ikke at bygge den butik, der bliver givet mulighed for i lokalplan 104 for Vallensbæk Gårdhaver.

Derfor har bygherre ansøgt om dispensationer, der gør det muligt at konvertere et areal fra butik til boliger og at ændre bygningens og udearealernes udformning. Det ville betyde, at der kom 16 flere lejligheder end planlagt, og at byggeriet ville blive 1,4 meter lavere end planlagt.

Forslaget blev behandlet på det seneste byrådsmøde og blev afvist af Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiet stemte for.

- Vi synes, at der skal være en butik. Det vil betyde meget for borgerne, fordi den vil skabe sammenhold og liv. Der vil være et kundegrundlag for en butik, og det vil betyde noget for de ældre borgere, at de ikke skal så langt for at handle. Samtidig vil det gøre området mere attraktivt, sagde den konservative Lene Holm Gamborg.

S for forslag
Omvendt var tonen fra Socialdemokratiets Martin Nielson.

- Nogle af vores butikker hænger allerede med røven i vandskorpen. Vi frygter, at den nye butik vil ligge i konkurrence med stationstorvet, hvor der i forvejen er tomme lokaler. Konsekvenser ved at afvise forslaget er, at byrådet pålægger, at der skal bygges en dagligvarebutik, som hverken bygherre eller borgere vil have, sagde han og henviste til, at det også er en fordel, at den planlagte byggeri ville være lavere.

Dansk Folkeparti er generelt ikke meget for byggeri ved banelegemet og stemte ligesom konservative imod forslaget.

- Vi er ikke glade for byggeriet, men skal der være et gram af mening med planerne, skal der være et sted, hvor man købe ind. Når et flertal har besluttet et byggeri langs banelegemet og langs motorvejen, kan jeg ikke se, hvordan man kan undvære en butik. Der er et stykke vej ned til stationstorvet. Vi havde dog helst set, at vi havde stemt imod sådan et monstrøst byggeri, sagde Kenneth Kristensen Berth.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?