9. august 2020
Byrådet tog mandag aften i Kirkens Hus i Trylleskov Strand stilling til, hvem der skal sidde i den nye beredskabskommission. Foto: Helle Midskov
Byrådet tog mandag aften i Kirkens Hus i Trylleskov Strand stilling til, hvem der skal sidde i den nye beredskabskommission. Foto: Helle Midskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere med i beredskabskommission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere med i beredskabskommission
Sydkysten - 26. november 2019 kl. 14:11
Af Helle Midskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød Kommunes beredskabskommission kommer blandt andet til at bestå af Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets syv medlemmer. Det var De Radikales Bo Nygaard Larsen stærkt utilfreds med. Han mener, at udvalget får alt for stor magt i Solrød.

Østsjællands Beredskab, som har skabt meget debat, er et lukket kapitel fra årsskiftet, hvor Solrød Kommune begynder det nye samarbejde med Køge og Stevns kommuner.

Tilbage i juni måned besluttede byrådet, at Solrød Kommune skal indgå i et beredskabssamarbejde med Køge og Stevns kommuner fra den 1. januar 2020, og på byrådsmødet mandag vedtog et flertal på 16 at nedsætte Solrød Kommunes beredskabskommission.

Beredskabskommissionen kommer til at bestå af alle syv medlemmer af Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, politidirektør for Midt- og Vestsjællands Politi, Svend Larsen, og Leif Panduro, der er repræsentant fra Solrød Frivillige Redningsberedskab. Det bliver i alt ni medlemmer.

Bo Nygaard Larsen fra Det Radikale Venstre og Brian Mørch fra Dansk Folkeparti kunne ikke stemme for konstellationen.

De Radikales Bo Nygaard Larsen var meget bekymret for udviklingen og magtfordelingen i udvalgene i Solrød.

- Det ender med, at byrådet bliver et underudvalg til Økonomi-, teknik- og miljøudvalget, sagde han, der havde den opfattelse, at flere og flere beslutninger blev trukket over i det udvalg.

Emil Blücher fra Liberal Alliance, som får en plads i kommissionen, var tilfreds med beslutningen, da det med denne beslutning betyder, at det ikke kun er borgmestrene, som i det gamle Østsjællands Beredskab, der skal sidde med ved bordet.

Borgmesteren fulgte i kølvandet på Emil Blücher.

- Vi har valgt at inddrage hele Økonomi-, teknik- og miljøudvalget i kommissionen, fordi det er en fordel, at hele udvalget i opstartsperioden har et godt kendskab til alle detaljer i arbejdet omkring beredskabet og implementeringen af den nye samarbejdsaftale, sagde borgmester Niels Hörup (V) blandt andet.

De syv folkevalgte medlemmer fra Økonomiudvalget, som skal sidde i af beredskabskommissionen, er: Borgmester Niels Hörup (V), Claus Redder Madsen (løsgænger), Jonas Ring Madsen (A), Hans Odder (C) , Emil Blücher, Liberal Alliance, Henning Christiansen, HavdrupListen, og Lene Stevnhoved (V).

Kommission skal rådgive

Beredskabskommissionen skal rådgive byrådet om f.eks. kommunens risikoprofil, serviceniveau og driftsbudget, men selve beslutningskompetencen ligger hos byrådet.

Byrådet besluttede også på byrådsmødet den 25. november, at beredskabskommissionen i næste valgperiode kommer til at bestå af fem medlemmer, hvoraf tre af dem bliver udpeget af byrådet.

Samarbejdet mellem Solrød, Køge og Stevns kommuner betyder, at Køge Kommune fremover varetager den daglige ledelse og administration af beredskabet på tværs af de tre kommuner, herunder indsatsledelse, det forebyggende arbejde og brandsyn. De nuværende brandstationer i Køge, Solrød og Stevns kommuner fastholdes, og selve brandslukningsopgaven varetages fortsat af Falck.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?