16. oktober 2019
Elever fra Krogårdskolen har skrevet noveller.
Elever fra Krogårdskolen har skrevet noveller.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever springer ud som forfattere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever springer ud som forfattere
Sydkysten - 08. juli 2019 kl. 05:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16 entusiastiske elever fra Krogårdskolen, har været med i et forløb om at skrive en novelle. Det foregik i deres valgfag "forfatterkursus". De har arbejdet med det siden august 2018.

- Igennem forløbet har vi lært at skrive en novelle, blevet undervist af en forfatter, og endeligt skrevet vores egne historier. Vi har arbejdet hårdt og koncentreret. Undervejs har vi lært om at give positiv feedback, og vi har læst hinandens noveller igennem og givet konstruktiv kritik og feedback. Vi har arbejdet med at opbygge en god historie, lave show it i stedet for tell it, og vi har øvet os i at skrive beskrivende, lyder det fra Krogårdskolen.

I starten af forløbet havde eleverne to hele dage på ungdomsskolen med forfatter Sarah Engell, som lærte eleverne om opbygning af en novelle, fremstille en spændende hovedperson samt om diverse virkemidler.

- Vi aftalte undervejs, at der skulle være en rød tråd igennem alle vores noveller. Vi har et fælles tema, der hedder "kærlighed". Men vi har allesammen forskellige perspektiver af kærlighedstemaet, så der er noveller om drab, sorg, romantik og meget mere. Du vil ikke kede dig, mens du læser disse historier. Måske vil du føle kærligheden og sorgen og fælde en tåre. Ikke alle ender godt. Ikke alle ender dårligt. Læs dem, og bliv revet med ind i historierne, lyder det fra skolen.

Eleverne udtaler:
- Tak til vores lærer Dennis Foldager for at stå for forløbet samt redigere novellerne. Tak til forfatter Sarah Engell for at have stillet sig til rådighed, og tak til Helle Jonesco fra Greve Ungdomsskole for at færdiggøre vores endelige novellesamling, redigeret samt lave layout.