22. oktober 2021
En hel række bilbrande har hærget Ishøj den seneste tid, senest i sidste uge (billedet). Nu skal et udvalg lave en handleplan, der skal få bugt med problemet. Foto: brand-ishøj.dk
En hel række bilbrande har hærget Ishøj den seneste tid, senest i sidste uge (billedet). Nu skal et udvalg lave en handleplan, der skal få bugt med problemet. Foto: brand-ishøj.dk
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter bilbrande: Udvalg skal skabe tryghed i Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter bilbrande: Udvalg skal skabe tryghed i Ishøj
Sydkysten - 09. februar 2019 kl. 09:19
Af Petter Becker-Jostes

Den seneste tids mange bilbrande i Ishøj har nu fået politikerne til at nedsætte et særligt udvalg, der skal nedbringe kriminaliteten i kommunen. På sit møde tirsdag aften besluttede byrådet således at nedsætte et udvalg bestående af politikere, borgere, politi, boligforeninger og en repræsentant fra henholdsvis ungdomsskolen og Ungerådet.

Udvalget er et såkaldt § 17, stk. 4-udvalg, som de enkelte byråd kan nedsætte for en begrænset periode og med et specifikt formål. I dette tilfælde kommer udvalget til at arbejde fra 1. marts i år til 1. oktober 2020, og i løbet af den tid skal udvalget lave en handleplan med "initiativer, som kan bidrage til at nedbringe antallet af kriminelle hændelser i Ishøj Kommune," som det hedder i kommissoriet til udvalget.

Borgmester Ole Bjørstorp (S) bliver formand for udvalget, som fra politisk hold også vil bestå af Sengül Deniz, Merete Amdisen, Jeannette Merklin, Erkan Yapici (alle S), Poul Jørgensen (DF), Lennart Hartmann-Nielsen (V), Kalbiye Yüksel (SF) og Ole Wedel-Brandt (EL). Alle politiske partier var enige om at nedsætte udvalget.

Socialdemokraten Henrik Olsen, som selv bor i Vejleåparken, der har været ramt af bilbrandene, var en af dem, der på byrådsmødet glædede sig over, at udvalget er blevet nedsat:

- Det er ret utrygt at bo der, sagde han med henvisning til, at han den seneste tid ikke har følt sig sikker på at finde sin bil i "live" om morgenen for at kunne komme på arbejde.

Kalbiye Yüksel foreslog at lade de tre poster, som skal gå til almindelige borgere, gå til repræsentanter fra idrætten og de tyrkiske og pakistanske foreninger. Her pointerede Merete Amdisen, at alle borgere kan søge om optagelse i udvalget:

- Det, det handler om, er at inddrage borgere med visioner og gode ideer til at skabe tryghed, sagde hun.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?