13. april 2021
Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dom: Dyr bil konfiskeret efter vildt ræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dom: Dyr bil konfiskeret efter vildt ræs
Sydkysten - 19. marts 2021 kl. 10:10

Nålen var drejet helt op på 229 på speedometeret, da en Ford Focus RS 30. august klokken 23.15 kørte ræs på Køge Bugt Motorvejen.

Ford Focus RS er en hårdtpumpet udgave af den ellers almindelige familiebil, og politiet oplyser, at den er forsynet med hele 350 hestekræfter og koster 470.000 kroner. RS står for Rally Sport.

Bilen bliver, efter en dom ved Retten i Glostrup, nu konfiskeret.

Føreren, som var en 27-årig mand fra København, blev i samme omgang dømt for særlig hensynsløs kørsel.

Retten straffede ham med 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste i 40 timer og en prøvetid på et år med tilsyn af Kriminalforsorgen. Han blev frakendt førerretten i et år og fik en tillægsbøde svarende til en nettomånedsløn på 9.500 kroner.

Bilen havde manden købt gennem et finansieringsselskab, som fortsat har ejendomsforbehold i bilen. De skal nu sælge den, og et eventuelt overskud tilfalder statskassen.

Politi og anklager advarer mod de høje hastigheder, da det kan have voldsomme følger:

- Med så høje hastigheder risikerer helt uskyldige trafikanter på motorvejen at blive involveret i en fatal ulykke - og netop faremomentet og at der var andre trafikanter på vejen, lagde retten særlig vægt på, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj.

Den 27-årige mand modtog dommen.

/Schaadt

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?