2. juli 2020
Karlslundes førstehold har muligheden for at rykke op i 2. division for første gang nogensinde. Privatfoto: Carsten Poder.
Karlslundes førstehold har muligheden for at rykke op i 2. division for første gang nogensinde. Privatfoto: Carsten Poder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den vigtigste kamp i klubbens historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den vigtigste kamp i klubbens historie

I dag møder Karlslunde IF AB Tårnby i en duel om oprykning til 2. division.

Opdateret 20. juni 2020 kl. 13:03
Sydkysten - 20. juni 2020 kl. 13:01
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er den vigtigste kamp i klubbens historie, der spilles, når Karlslunde i dag tager i mod AB Tårnby, og den følges forhåbentlig op af en endnu vigtigere kamp ugen efter.

Der er nemlig en oprykning til 2. division på spil for Karlslunde IF.

- Karlslunde har aldrig været højere end Danmarksserien, så det er den mest betydningsfulde kamp i historien, der er udsigt til, siger holdets træner Henrik Johannesen.

Det er ikke mere end 14 dage siden, at det blev besluttet at stoppe turneringen i Danmarksserien og i stedet lade de to øverst placerede hold spille om oprykningen over to kampe.

- Da der først blev åbnet for, at vi kunne træne igen, vidste vi ikke, om vi kom til at spille kampe i denne sæson. Derfor kunne man godt mærke på spillerne, at motivationen manglede, siger Henrik Johannesen.

- Men i de seneste 10-12 dage har vi haft langt mere intensitet i træningerne.

Må ikke tabe

Drømmen om oprykning kan dog allerede være slukket, når kampen er færdigspillet lørdag eftermiddag. Vinder AB Tårnby kampen er de nemlig sikret oprykning. Det skyldes, at holdene tager pointene med fra de første 14 kampe i Danmarksserien.

Her har AB Tårnby 32 point, mens Karlslunde har 31.

- Presset er på os. Vi skal vinde mindst en kamp, og vi må ikke tabe nogen af dem, siger Henrik Johannesen, der alligevel er nogenlunde optimistisk.

- Jeg vil sige, at det er fifty fifty med hensyn til, hvem der rykker op. Begge hold er nok lidt rustne, og det bliver i højere grad afgjort på fight og vilje frem for flot fodbold, siger træneren.

Allerede inden sæsonen gik i gang var målet for klubben, at de ville rykke op i Danmarksserien. Det meldte de klart ud. Derfor er de også glade for, at de nu selv kan afgøre det.

- DBU kunne have valgt at stoppe sæsonen nu og lade de førende hold i de forskellige puljer rykke op. Heldigivis for os får vi muligheden for selv at afgøre det, siger Henrik Johannesen.

Sæsonen nåede aldrig at komme i gang efter vinterpausen, hvor coronakrisen satte en stopper for fodbold på alle niveauer. På det tidspunkt var der spillet 14 kampe ud af 27, og havde holdet fået lov til at spille sæsonen til ende, havde oprykningen været inden for rækkevidde, lyder det fra træneren.

- Vi havde en god træningslejr i vinter, og vi var godt forberedte på sæsonen. Jeg tror på, at vi kunne have rykket op. Derfor er jeg også glad for, at vi nu har muligheden.

Tabte træningskampe

Som en del af forberedelserne til kampene mod AB Tårnby har holdet spillet to træningskampe, som begge er blevet tabt med cifrene 1-2.

Den ene kamp var mod Slagelse, fordi de har samme spillestil som lørdagens modstandere, og den anden kamp var mod KFUM Roskilde, da de også spiller oprykningskamp lørdag, og derfor har noget på spil.

- Det var tydeligt i de to kampe, at vi manglede noget skarphed, men finder vi den på lørdag, så har vi gode chancer, siger Henrik Johannesen.

Og som en ekstra motivation vil en oprykning betyde, at Karlslunde vil være bedre placeret end Greve, som ellers har været storebror igennem mange år, lyder det fra træneren.

Da der må samles 500 personer til arrangementet, har klubben åbnet for, at der kan komme 420 tilskuere, da spillere, holdledere, trænere og andre omkring holdet skal regnes med.

Kommer der så mange lørdag, vil der være tale om tilskuerrekord i Karlslunde.

Kampen fløjtes i gang lørdag klokken 15 på Karlslunde Stadion.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?