15. juni 2021
Ole Bjørstorp
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: FB-gruppen Vores Ishøj: Hvor er demokratiet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: FB-gruppen Vores Ishøj: Hvor er demokratiet?
Sydkysten - 09. juni 2021 kl. 09:00
Af Ole Bjørstorp, Borgmester, Ishøjlisten

Ishøj: Danmark har siden man afskaffede enevælden opbygget et stolt demokrati på baggrund af pluralisme, det at meninger mødes og brydes og man derigennem finder en vej. Det gælder såvel på mikro som på makro niveau - i foreningen som landspolitisk og selvfølgelig også på kommunalt niveau. Eller rettere burde det være sådant.

Når man digitalt - på Facebook driver og administrerer en stor offentlig og lokal gruppe som Vores Ishøj har man et særligt ansvar for den demokratiske debat. Med en sådan størrelse kan man ikke længere lade som om, at det blot er en lille privat sandkasse i forældrenes baghave, hvor den enkelte kan bestemme, om man skal lege med den grønne eller gule gravske.

Flere har, helt uden forklaring og helt uden nogen som helst objektiv grund, oplevet at indlæg bliver slettet og sågar blive udelukket af gruppen. Er man heldig at får vristet en forklaring ud af administratorerne, skal man ikke lede længe i gruppen for at se andre, og specielt dem selv, godt må gøre de ting, vi andre ikke må. Det gamle Østtyskland er da nedlagt.

Man må tilsyneladende ikke lave et opslag og henvise til en artikel, medmindre man er administrator, hvilket også har betydet, at Sydkysten ikke længere må linke lokale artikler ind i gruppen. Man må heller ikke lave et opslag som lugter lidt af politik, med mindre man er administrator forstås. Og så er der alle de andre situationer som ikke er gennemskuelige.

Alle Ishøj borgere brænder for deres kommune, og vil gerne være med til at gøre den bedre, men ytringsfrihed på det største medie i kommunen eksisterer ikke, med mindre man vil lege med den røde plastikbil.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?