11. december 2019
Sven Hansen Heidelberg fylder 60 år på tirsdag og fejres på sin arbejdsplads, Tivolik, hvor han i øvrigt er den, der p.t. har været ansat længst tid.
gallery icon

Se billedserie

Sven Hansen Heidelberg fylder 60 år på tirsdag og fejres på sin arbejdsplads, Tivolik, hvor han i øvrigt er den, der p.t. har været ansat længst tid.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chefen for Tivoli- Garden 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for Tivoli- Garden 60 år
Opdateret 01. juni 2010 kl. 08:35
Sydkysten - 28. maj 2010 kl. 14:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Vallensbæk: Den 1. juni fylder Tivoli-Gardens chef, Sven Hansen Heidelberg fra Vallensbæk 60 år og runder dermed et skarpt hjørne.

Dagen bliver markeret med en fødselsdagsreception tirsdag fra klokken 15 til 17 i Alvin Ailey Room i Koncertsalen i Tivoli.

Her skal venner og bekendte nok dukke op i rigt mål, for Sven Hansen Heidelberg har via sit arbejde med Tivoli Garden gennem mere end 40 år et større kontaktnet end de fleste.

60 år er et skarp hjørne og det overgås vist kun af, at Sven Hansen Heidelberg tilbage i 2007 kunne fejre 40 års jubilæum i Tivoli. Men egentlig kunne der lægges yderligere fem år til denne karriere.

Sven blev nemlig tivoligarder allerede i 1962, hvor han først spillede tromme, siden basun og endte karrieren som 16-årig - den gældende pensionsalder - og tambourmajor i garden.

Den unge Heidelberg havde allerede da fået Tivoli i blodet og var blevet ansat som intern postomdeler til sommersæsonen 1967. Sven Hansen Heidelberg planlagde en karriere i Flyvevåbnet, hvor han tjente som konstabel og siden uddannede sig inden for administration. Samtidig havde Tivoli-Gardens daværende chef, den navnkundige Kaptajn Qvist, ansat Sven Hansen Heidelberg som deltidsassistent, og fra 1971 på fuld tid.
Mødte Walt Disney
I 1973 blev den kun 23-årige Sven chef for Tivoli-Garden. Her har hans hjertesager blandt andre været at udvikle repertoiret, så garden musikalsk har fulgt med tiden. Desuden var det spændende at indrette ny "kaserne" i Tivoli og få tidssvarende øvelokaler.

Som ung tivoligarder fik unge Sven en særlig oplevelse, som så sent som sidste år fik stor opmærksomhed, da Tivoli-Garden var på besøg i Disneyland i Frankrig. Her blev Sven spurgt af en af parkens pressemedarbejdere om han kendte noget til Walt Disney, hvorefter Sven kunne replicere: "Sure I met him in Tivoli as a child".

Det kom der en stor opmærksomhed ud af, og Disney koncernen har da også efterfølgende spurgt til om ikke Sven Hansen vil være personlig til stede, når det 320 meter lange krydstogtskib "Disney Magic" med 875 værelser for første gang lægger til i Københavns Havn d.15. juni. Det har Sven sagt ja til, og Tivoli-Garden stiller op på dagen med fulgt musik samt til de efterfølgende tre Disney krydstogtsskibe, der i løbet af sommeren anløber til København.
Omsorgsfuld
Privat Sven Hansen Heidelberg er gift med Anne-Lise, som han mødte til personalebanko i Tivoli. Hun er i dag chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening og har for længst accepteret sin rolle som garderkone.

For selv om han ofte arbejder alt for meget og derfor også af og til er sluppet nemt omkring hjemmets pligter og opdragelsen af de tre børn, så er Sven et omsorgsfuldt menneske, der tænker meget på andre mennesker, fortæller hustruen.

Svens hjerte banker for Tivoli-Garden og tanken om at videreføre traditioner, der går tilbage til 1844. I dag er der stor konkurrence om børnenes tid, og det kan være en udfordring at rekruttere til Tivoli-Garden, for det er en tidskrævende hobby. Samtidig er det også en af landets bedste musikuddannelser for drenge mellem 9 og 16 år og en chance for at få store oplevelser med udlandsrejser og spændende engagementer.