21. november 2018
Ole Heinager glæder sig over fusion mellem CPH West og KTS. Foto: Morten Holtum
Ole Heinager glæder sig over fusion mellem CPH West og KTS. Foto: Morten Holtum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: CPH West og KTS slår sig sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CPH West og KTS slår sig sammen
Opdateret 16. december 2015 kl. 11:11
Sydkysten - 16. december 2015 kl. 10:01
Af Johnny Gudmand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To af hovedstadens helt store aktører på erhvervs- og gymnasieuddannelsesområdet har fundet sammen i en fusion og en fælles vision. Den nye store skole skal skabe et bedre og bredere uddannelsesudbud til de unge i Storkøbenhavn.

Den 15. december blev det endeligt besluttet af bestyrelserne for Københavns Tekniske Skole (KTS), CPH West og godkendt af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, at de to skoler fusionerer per 1. januar 2016.

Ole Heinager, nuværende direktør for KTS og fortsættende direktør for den nye skole, fortæller, at der forud for de to skolers ønske om fusion er foretaget et større analysearbejde.

- Vores analyse har blandt andet vist, at unge på den københavnske vestegn og i det centrale København efterspørger et attraktivt og bredt erhvervsuddannelsestilbud samt et bedre og bredere gymnasieudbud. Skolen skal være med til at sikre og øge bredden og niveauet i uddannelserne i Storkøbenhavn. I fællesskab kan vi udbyde hele paletten af ungdomsuddannelser tæt på, hvor de unge bor. Vi ønsker at give de unge i Storkøbenhavn en langt bedre mulighed for at vælge og gennemføre en attraktiv uddannelse, der passer til den enkelte, siger direktøren.

Analysearbejdet begyndte i foråret, og det skulle vise, om man skulle styrke det samarbejde, man havde i forvejen, eller om en egentlig fusion var vejen frem.

- Analysen viste, at vi ville få bedre synergier ved at lave en egentlig fusion. En fusion skulle til for at opnå alle de ting, vi gerne ville. De ting har stået klart de sidste par måneder. Indtil oktober var vi i gang med analyser om enten mere samarbejde eller egentlig fusion, forklarer Ole Heinager.

Der ligger et stort arbejde bag fusionen af de store aktører, men kort gik det således til:

- Første skridt er, at vores to bestyrelser skulle nikke til, at det var en god ide. Da de havde sagt ja, fik vi det behandlet i ministeriet, der skulle vurdere vedtægter, økonomiske grundlag med videre. I sidste ende var det ministeren, der skrev under, for det kræver en ministergodkendelse, siger direktøren.

Danmarks bredeste
Ole Heinager er både glad for og stolt over, at så mange kræfter og visioner for unges uddannelsesmuligheder i Storkøbenhavn har forenet sig i en fælles beslutning om at lade de to skoler fusionere.

- Når de to stærke og stolte skoler smelter sammen, bliver vi én samlet og stærk uddannelsesudbyder af erhvervs-, gymnasie- og efteruddannelser og kan kalde os Danmarks bredeste erhvervs- og gymnasieskole. Vi kan tilbyde de unge alle fire gymnasieretninger - htx, hhx, stx og hf og eux samt tre ud af erhvervsuddannelsernes fire hovedindgange: Teknologi, Byggeri og transport, Kontor, handel og forretningsservice samt Omsorg, sundhed og pædagogik. Dertil kommer et bredt udbud af efteruddannelse og 10. klasser, siger Ole Heinager.

Med omkring 8000 årselever og 1100 medarbejdere på 14 adresser i Storkøbenhavn bliver skolen landets største af sin art. Formanden for bestyrelsen på CPH West, Fritjof Lind, forklarer, at størrelsen er afgørende for at sikre den nødvendige uddannelses- og udviklingskraft.

- Vi skaber en fremtidssikret skole, der står stærkere i forhold til digitalisering af uddannelserne og undervisningen samt fremtidens uddannelsespolitiske og økonomiske krav. Vi ønsker at udnytte de mange muligheder en fusion giver gennem en fleksibel anvendelse af administrative funktioner, bygninger og ikke mindst en masse gode og kompetente medarbejdere, siger han.

Ole Heinager var med KTS direktør for 600 medarbejdere på 9 lokationer, så han kommer ikke til at miste overblikket.

- I dag har jeg overblik over ni adresser. Vi er så store skoler begge to, og om vi er ni eller 14 adresser og 600 eller 1100 medarbejdere. Det er de samme mekanismer. Det er vigtigt, at det er den lokale leder, man orienterer sig mod. Vi samler ledelsen på tværs, så alle kommer ind og hører om, hvad der skal ske. Så kan de holde møde med deres medarbejdere. Sådan sikrer vi os samme billede på verden, forklarer direktøren.

En masse praktisk
For Ole Heinager kommer der til at være meget praktisk arbejde de næste par måneder.

- Mine daglige opgaver de første tre måneder er at få helt styr på det praktiske. Der er mange ting, der skal på plads. Sammenlægning af administration, mails og så videre. Vi er to skoler med forskellige setups. Jeg begynder parallelt at lave en strategiproces sammen med den nye bestyrelse. Jeg skal sørge for at få den skrevet til en gangbar strategi, så vi kan sætte retningen for de næste 4-5 år. Jeg skal også ud og besøge mest muligt af omverden og stikke en finger i jorden. Hvad tænker bestyrelsen og medarbejderne de forskellige steder, siger direktøren.

Faglært arbejdskraft
Mange undersøgelser forudsiger, at der i løbet af de kommende år vil blive mangel på faglært arbejdskraft i bl.a. Hovedstadsregionen, og det er ifølge formanden for bestyrelsen på KTS Henrik Saleé også en opgave, som den nye skole vil løfte:

- Jeg glæder mig over de muligheder, fusionen fører med sig. Med fusionen sikrer vi, at de kompetencer, erhvervslivet og de videregående uddannelser efterspørger, også er til rådighed i fremtiden.

Fusionen betyder, at man fra 1. januar har skoler i Ishøj, Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Glostrup, Herlev, Taastrup, Kastrup, København N, København NV, København Ø, Rødovre og Valby.

Det er endnu for tidligt at løfte sløret for, hvad fusionen kommer til at hedde:

- Først efter 11. januar kan jeg afsløre navn. De to gamle bestyrelser takkede af tirsdag. Den 11. januar bliver der konstitueret en ny, og de skal nikke til navn og planerne, siger direktøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk