25. november 2017
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) modsiger boligafdeling og peger på huslejestigning, hvis beboerne vælger Ishøj Fællesantenne fra til fordel for YouSee. Illustration: Ishøj Kommune
Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) modsiger boligafdeling og peger på huslejestigning, hvis beboerne vælger Ishøj Fællesantenne fra til fordel for YouSee. Illustration: Ishøj Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester går i rette med boligafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester går i rette med boligafdeling
Opdateret 09. maj 2017 kl. 14:36
Sydkysten - 09. maj 2017 kl. 06:35
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er delte opfattelser, om det vil medføre huslejestigninger for beboerne i to af Ishøj Kommunes største boligområder, Vildtbanegård og Vejleåparken, hvis beboerne i denne uge stemmer ja til at forlade Ishøj Fællesantenne og den nye udbyder Kabelplus til fordel for YouSee.

arrow Læs også: Foreløbigt punktum i antennesag

Ifølge den indkaldelse, som afdelingsbestyrelserne i Vildtbanegård 1, 2, 3 og 4 har sendt ud til beboerne forud for det ekstraordinære afdelingsmøde, hvor beboerne skal stemme, om de ønsker YouSee som TV- og internetudbyder i stedet for Ishøj Fællesantenne, så vil det ikke medføre anlægsomkostninger og dermed ingen huslejestigning, hvis beboerne vælger YouSee til og fællesantennen fra. Den vurdering er borgmester Ole Bjørstorp (S), der sammen med Ishøj Byråd udgør bestyrelsen for den kommunalt ejede fællesantenne, dog uenig i.

Han peger på, at signalet på fællesantennen overgår fra netop YouSee til Kabelplus den 1. juni, og såfremt YouSee skal levere tv-kanaler og internet til de to boligområder, så skal tv- og bredbåndsudbyderen selv lægge nye kabler i jorden ud til Vildtbanegård og Vejleåparken, og den anlægsomkostning kommer beboerne, ifølge borgmesteren, til at kunne mærke. Det slog han også selv fast over for boligområdernes afdelingsbestyrelser, som onsdag i sidste uge var samlet på rådhuset til et fællesmøde, hvor punktet blev diskuteret.

- Selvfølgelig bliver der huslejestigninger. Altså YouSee er sat i verden for at tjene penge ikke for at give gratis ydelser. Det er der sådan set ikke noget mærkeligt i, man skal bare være klar over det, og at der kommer en regning der, siger Ole Bjørstorp.

Selv om Ishøj Byråd fravalgte YouSee som fortsat driftsudbyder af Ishøj Fællesantenne til fordel for Kabelplus, påpeger borgmesteren, at YouSee stadig kan levere indhold på fællesantennen. For at give medlemmerne af Ishøj Fællesantenne mulighed for at vælge mellem flere TV- og internetudbydere på fællesantennen, har byrådet nemlig sendt tilbud ud til YouSee og andre TV- og internetudbydere om at blive indholdsleverandør på Ishøj Fællesantenne mod at betale en såkaldt fee til Kabelplus, der er ansvarlig for driften af fællesantennen. Det er dog et tilbud, som YouSee, ifølge Ole Bjørstorp, endnu ikke har reageret på.

- Det svarer de let og elegant ikke på. Vi har spurgt dem, siger han.

Efterspil

Borgmesteren sender samtidig en advarsel til boligselskaberne om ikke at melde sig ud af Ishøj Fællesantenne, med mindre de følger de vedtægter for udmeldelse, som Økonomi- og Planud-valget fastholdt den 24. april netop på baggrund af en forespørgsel fra flere boligforeninger til kommunen om at lempe reglerne for at melde sig ud af fællesantennen. En opsigelse som kan ske med to måneders varsel ved udgangen af et kalender-år.

- Det er ikke os, (Ishøj Kommune red.) der anklager boligselskaberne, hvis de overtræder det. Det vil være den, der har koncessionen på fællesantennen. Det vil sige Kabelplus vil anlægge sag mod dem, hvis de overtræder det, og det kan blive en dyr historie, det kan blive noget med for Vildtbanegård 6 millioner kroner i erstatning, og for Vejleåparken kan det blive 8 millioner kroner, hvis de (Kabelplus red.) gør det, og det tror jeg da, de gør, lyder det fra Ole Bjørstorp.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Vildtbanegård, men ifølge Dorte Hjort, der er formand for afdelingsbestyrelsen i afdeling 2, ønsker ingen af afdelingsbestyrelserne p.t. at udtale sig i sagen.

arrow - Vi har da fået rusket op i nogle ting
16. maj 2017 kl. 15:11 Opdateret: kl. 14:18
arrow Endnu en afdelingsbestyrelse aflyser afstemning
10. maj 2017 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15
arrow Opdateret: Afdelingsbestyrelser i Ishøj aflyser afstemning
09. maj 2017 kl. 13:58 Opdateret: kl. 17:23
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk