11. december 2018
Borgmester Pernille Beckmann (V) ærgrer sig over, at Miljø- og Fødevareklagenævnet ikke anser Greve Kommune for klageberettiget i sag om Roskilde Lufthavn.
Borgmester Pernille Beckmann (V) ærgrer sig over, at Miljø- og Fødevareklagenævnet ikke anser Greve Kommune for klageberettiget i sag om Roskilde Lufthavn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester ærgrer sig over afvist klage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester ærgrer sig over afvist klage
Sydkysten - 22. oktober 2017 kl. 13:04
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var frygten for en øget støjbelastning for en række boliger tæt på kommunegrænsen til Roskilde, som i februar fik Greve Kommune til at klage over en ny miljøgodkendelse, der gav Roskilde Lufthavn lov til at øge antallet af flyvninger med rute-, charter- og fragtfly fra 2.662 til 12.000 om året.

arrow Læs også: Udvalg noterer sig afvisning af klage

Som DAGBLADET Roskilde kunne fortælle torsdag, har kommunen nu fået svar fra Miljø- og Fødevareklagenævnet, som afviser at behandle klagen med den begrundelse, at man ikke anser Greve Kommune for at have en retlig interesse i sagen. Dermed er kommunen ikke klageberettiget.

Afgørelsen ærgrer borgmester Pernille Beckmann (V).

- Som kommune repræsenterer vi jo rigtig mange borgere ude i Tune, og at vi ikke kan bakke vores borgere op med den her dagsorden, synes jeg, er ærgerligt, siger hun og fortæller, at økonomi- og planudvalget i morgen mandag vil beslutte, hvad det næste træk bliver.

Uenighed om VVM

Det er Roskilde Kommune, som har givet lufthavnen den nye miljøgodkendelse, og helt konkret har Greve Kommune kritiseret, at godkendelsen blev givet uden at udarbejde en ny VVM-redegørelse. VVM står for "vurdering af virkninger på miljøet", og redegørelsen laves, inden større projekter og anlæg sættes i gang.

I dette tilfælde har Roskilde Kommune vurderet, at det ikke var nødvendigt at lave en ny VVM-redegørelse, da betingelsen for godkendelsen var, at det samlede antal flyvninger og den samlede mængde støj ikke overstiger det niveau, som allerede var tilladt.

Læs hele historien i DAGBLADET Roskilde mandag - og læs mere om sagen i Sydkysten Syd på tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk