26. juli 2021
Ishøj Boligselskab dækker blandt andet Vejleåparken. Arkivfoto: Vincent Byakika
Ishøj Boligselskab dækker blandt andet Vejleåparken. Arkivfoto: Vincent Byakika
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligselskab: Vi har opsagt Domea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskab: Vi har opsagt Domea
Opdateret 18. juni 2021 kl. 10:02
Sydkysten - 18. juni 2021 kl. 05:31
Af Søren Schaadt Larsen

ISHØJ: 530 boliger i Ishøj Boligselskab får nye administratorer fra 1. juli. Domea, der hidtil har stået for driften, bliver erstattet af DAB. Det oplyser Ishøj Boligselskab i et brev til lejerne i de fire områder, Stenbjerggård, Søvejhuse, Kirkehaven og Solkysten, som tilsammen udgør Ishøj Boligselskab.

Ishøj Boligselskabs bestyrelsesformand, Maria Bundtofte, fortæller, at Ishøj Boligselskab har valgt at opsige samarbejdet:

- De har ikke levet op til minimumsstandarderne for, hvad man kan forvente, lyder det fra Maria Bundtofte. Hun nævner rod i papirerne, mangel på lydhørhed, mangel på ledelse af medarbejderne i områderne og lignende problemer, som årsag til beslutningen. Hun ønsker dog ikke at uddybe, hvad det præcist handler om.

- Det er et enstemmig repræsentantskab, som har bestemt, at vi skifter administrationsselskab, og det er det, som vi i bestyrelsen er ved at føre ud i livet nu, forklarer Maria Bundtofte.

Borgere, der har kontaktet Sydkysten peger på, at man tydeligt kan se forskel på, hvor Domea har været administrator i forhold til, hvor andre ejendomsadministrationsselskaber, har haft opgaven:

- Der, hvor Domea har haft opgaven, ser det nærmest forfalden ud, mens det ser velrenoveret ud, hvor de andre har haft opgaven, lød det fra en borger, som ønsker at være anonym.

Domea: Vi stoppede samarbejdet
Fra Domea lyder det, at det er Domea, som har valgt, at samarbejdet skal stoppe:

- Desværre har vi ikke kunnet finde fælles fodslag. Og det betyder, at vi tilbage i december måned fra Domea.dk's side meddelte boligselskabet, at samarbejdet måtte ophøre, når vores aftale udløber med udgangen af juni 2021, lyder det fra Uffe Andreasen, regionsdirektør i Domea.dk.

Domeas oplyser, at man efter Ishøj Boligselskabs opsigelse af samarbejdet forsøgte at genetablere et samarbejde, hvilket ikke lykkedes, og hvilket, ifølge Domea, betød, at Domea trak sig fra samarbejdet.

Den del genkender Maria Bundtofte også, men hun fortæller samtidig, at processen var svær:

- Vi følte ikke, de ville tage det ansvar, de skulle i forhold boligområderne. Det var derfor meget svært, at indgå en ny aftale. Deres tilbud om forlig har ikke været gennemskueligt, forklarer hun.

Domea skriver i en mail, at de ikke ønsker, at diskutere problemerne i pressen - i stedet skriver de:

- Vi ønsker Ishøj Boligselskab det bedste fremover under en ny administrator, og ønsker fremfor alt ikke at pege fingre i pressen. Dialogen omkring hvorfor vi besluttede som vi gjorde, tager vi direkte med boligselskabet, siger Uffe Andreasen.

Domea oplyser, at man gennem længere tid har været i dialog med bestyrelsen i Ishøj Boligselskab omkring forventningsafstemning og at skabe fornuftige rammer for det fremtidige samarbejde:

Han fortsætter:
- Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, men vi må også bare konstatere, at grundlaget for et konstruktivt og værdiskabende samarbejde desværre ikke længere er til stede. Og det har vi så taget konsekvensen af. Det ænder dog ikke på, at vi naturligvis ønsker Ishøj Boligselskab alt det bedste fremover.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022