17. oktober 2021
Clement Kjersgaard var ordstyrer ved debatmøde mandag aften. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Clement Kjersgaard var ordstyrer ved debatmøde mandag aften. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debatmøde: Hvem skal have borgmesterposten?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatmøde: Hvem skal have borgmesterposten?
Sydkysten kommunalvalg - 24. oktober 2017 kl. 11:13
Af Jane Aunsbjerg Villadsen

Mandag aften var borgere, politikere og foreningsliv samlet til debatmøde i Karlslunde Idrætscenter, hvor 11 kandidater sad klar til at debattere Greve Kommunes fremtid.

Et af aftenens emner var borgmesterposten. Ordstyrer Clement Kjærsgaard ville gerne vide, om partierne var afklaret omkring, hvem de peger på som borgmester.

Frank Danslev fra Nye Borgerlige fortalte, at partiet har indgået teknisk valgforbund med Venstre, mens SF's Hans Kristiansen fortalte, at SF, Enhedslisten og Alternativet, der har indgået valgforbund, er enige om, at det er værd at kæmpe for en socialdemokratisk borgmester i stedet for en Venstre-borgmester.

Carsten Oddershede fra Enhedslisten tilføjede dog også, at selvom partiet ikke vil afvise, at man peger på den socialdemokratiske spidskandidat, Niclas Bekker Poulsen, er det ikke givet på forhånd.

- Vi kommer til at kigge på det på valgnatten, og så ser vi, hvor langt vi kan trække Niclas. Hvis vi kan trække ham langt nok, går vi med, sagde han.

Henrik Gliese Pedersen fortalte, at De Radikale kunne se både Niclas Bekker Poulsen og Brigitte Klintskov Jerkel (K) som borgmester. Hvem man vil pege på, kommer an på en forhandling.

DF i fokus

Clement Kjersgaard virkede især interesseret i at høre fra Liselott Blixt (DF), hvis parti kan blive afgørende, når et nyt flertal skal findes. Hun fortalte, at partiet ikke på forhånd vil melde ud, hvem man peger på som borgmester.

- Jeg venter, til alle stemmerne er talt op, og så går alle DF-kandidater ud og snakker med de andre partier. Så siger vi: Hvor får vi mest for pengene? Hvor får vi mest af vores politik gennemført? Det er der, vi sætter vores stemme, sagde hun og fortalte, at ældreområdet altid vil stå øverst på listen for Dansk Folkeparti.

- Liselott, hvor godt skal valget gå, før I peger på jer selv? spurgte Clement Kjersgaard senere.

- Jamen jeg er jo spidskandidat, så jeg kan lige så godt tage borgmesterposten, hvis det er. Men vi vil være der, hvor vi får mest ud af det - og det er ikke altid, at borgmesterposten giver det, lød det i svaret fra Liselott Blixt.

Læs mere om arrangementet i DAGBLADET Roskilde i dag - og i Sydkysten Weekend på torsdag.

Rejser du til udlandet i år?