21. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Uenighed på Christiansborg koster Vallensbæk 10 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Uenighed på Christiansborg koster Vallensbæk 10 mio. kr.
Sydkysten debat - 19. april 2018 kl. 10:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingets partier kan ikke blive enige om en reform af den udligningsordning, der udjævner de økonomiske forskelle mellem kommunerne.

Det kunne man tro var gode nyheder for Vallensbæk, der i forslagene til ny udligningsordning skulle aflevere yderligere 7-13 mio. kr. til provinskommunerne.

Men så vælger regeringen alligevel at foretage en temmelig stor ændring - eller "rette en fejl", som de kalder det. Nemlig at ændre måden, udlændinges uddannelsesniveau opgøres på. Dermed flyttes ved et trylleslag over 700 kr. mio. fra hovedstaden til provinsen - heraf kommer Vallensbæk til at bøde med omkring 10 mio. kr.

Ændringen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse af indvandreres selv-oplevede uddannelsesniveau. Der er en kæmpe fejlkilde her - ikke bare fordi spørgeskemaet har en meget lav svarprocent (37 %). Men også fordi uddannelser kan have forskellige betegnelser i forskellige lande - og måske kan en uddannelse fra et andet land ikke umiddelbart bruges i Danmark.

Alligevel bruges denne meget usikre statistik nu til at flytte 10 mio. kr. fra Vallensbæk mod provinsen - et beløb, Vallensbæk enten skal finde ved besparelser eller ved en skattestigning på 0,3-0,4 procentpoint.

Jeg vil appellere til, at Folketinget husker det her, når de en gang laver den rigtige udligningsreform - så Vallensbæk ikke bliver ramt dobbelt.

Henrik Rasmussen (K)
Borgmester i Vallensbæk