20. oktober 2021
KV21Debat_PLain
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Udfordring for folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Udfordring for folkeskolen
Sydkysten debat - 10. oktober 2021 kl. 12:47
Af Claus Jensen (V), Formand for skole- og børneudvalget i Greve Kommune

Greve: I de seneste år er antallet af børn og unge, som har behov for specialtilbud steget kraftigt.

Det udfordrer vore folkeskoler og vore specialtilbud. Greve Kommune har dog ikke den samme stigning i behov for specialtilbud som landsgennemsnittet.

Alligevel bruger Greve Kommune i dag omkostninger svarende til at drive hele tre af kommunens folkeskoler.

Vi må som politikere stille os det spørgsmål, hvad årsagen er til, at behovet stiger så meget netop nu. I Greve Kommune er der i budget for 2022 afsat penge til at få en ekstra fast medarbejder med fokus på specialområdet. Dette sker ikke mindst som styrkelse vore folkeskoler, som er udfordret som følge af stigningen i antal børn.

Vi har politisk taget initiativ til af at få analyseret, hvordan vi kan sætte ind og vende udviklingen, og søger at finde de langsigtede holdbare løsninger og ikke kun her og nu lappeløsninger.

Når stigningen har taget så meget fart de sidste år, må vi også spørge os selv, om vores folkeskoler mangler struktur og faste rammer, som giver børnene ro i hverdagen. Eller er det samfundets indretning, hvor forældrenes forventninger sætter pres på behovet for specialtilbud.

Løsningen skal ikke være bare at sende flere penge, men at løse den gotiske knude på børneområdet, så flest mulige børn får en god og indholdsrig hverdag.

Rejser du til udlandet i år?