27. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Socialdemokratiets magtfuldkommenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Socialdemokratiets magtfuldkommenhed
Sydkysten debat - 11. marts 2017 kl. 09:38
Af Ole Wedel-Brandt, Enhedslisten i Ishøj

På byrådsmødet i Ishøj var ny klubstruktur på dagsordenen. Punktet havde været udvalgsbehandlet på to fællesmøder i Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget. Imellem udvalgsbehandlingerne, var en høring, som resulterede i hensyntagen til de fleste høringssvar. Et punkt i forslaget var, at unge skulle kunne fortsætte i klubben i det klubår, hvor de fyldte 18 år. Dette blev besluttet uden særstandpunkter af de deltagende udvalgsmedlemmer. Det var derfor med forbløffelse, at punktet blev fremlagt med et ændringsforslag, der ikke var behandlet i udvalgene eller i Økonomi- og Planudvalget. Det fremgik ikke af dagsordenen, at der var en ændring. Forslaget blev fremlagt med den ændringen, at klubmedlemmer udmeldes, når de fylder 18 år. Jeg bad om at få det sendt tilbage til fornyet udvalgsbehandling, hvis Socialdemokratiet fastholdt det ændrede forslag. Dette støttede SF og Venstre.

Med undren hørte jeg socialdemokraten Henrik Olsen udtale utryghed ved at lade de 18-årige fortsætte klubåret ud, skønt han ikke tog særindstilling i udvalgsarbejdet.

Socialdemokratiet valgte at gennemtvinge den ændrede beslutning.

Hvad skyldes denne magtfuldkommenhed? Er det fordi det er valgår, at Socialdemokratiet har behov for at profilere sig? Hvis vi skal se mere af samme skuffe, fristes jeg til at foreslå et navneskifte til Skindemokratiet.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?