24. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Småcentrenes svanesang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Småcentrenes svanesang
Sydkysten debat - 18. maj 2017 kl. 16:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Detailhandelen er ramt af det moderne begreb disruption. Den første dagligvarekæde, Kiwi, gav op. To lokale butikker lukker, en når ikke at åbne. I Tune diskuterer man centrets fremtid i lyset af en ny dagligvarebutik uden for centret. I Vallensbæk er der just ikke rift om de tomme butikker i det nye Stationstorv. Hvad er gået galt?

Konceptet med småcentre, der skulle indeholde lidt af hvert, er forkert og har aldrig været en succes. Internethandel har kostet specialbutikkerne dyrt, og turen kommer nu til dagligvarebutikkerne.

En rapport forudsagde i 2012, at 33 % af detailhandelsarealet de næste fem år ville falde med 33%. En senere rapport viste, at 40 % af tøj- og skobutikkerne havde underskud. Fona er lukket. Dagligvarebranchens regnskaber er ikke imponerende. Dansk Supermarked har overskud. Coop får lige netop overskud. Aldi og Lidl har aldrig givet overskud. Man skal være superoptimistisk, hvis man tror, antallet af supermarkeder ikke vil falde.

Det er på tide, at lokalpolitikerne gør op med urealistisk ønsketænkning. Lad være med at bygge flere butikker og riv tomme butikker ned eller find anden anvendelse. Lokal detailhandel i fremtiden foregår hjemme ved computeren.

Henning Petersen
Virksomhedskonsulent

Vejlegårdsparken 68, 1, 15
Vallensbæk Strand

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk