6. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skeletterne vælter ud af skabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skeletterne vælter ud af skabet
Sydkysten debat - 18. maj 2020 kl. 16:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I ly af Corona-pandemien vælter det fortsat ud med skandalesager fra Forsvaret.

Magtmisbrug, nepotisme og meget tvivlsomme disponeringer er begreber som let, kan klistres på systemet.

I dette, indtil videre, lukkede hjørne af den offentlige sektor, trives åbenbart stadig en gammel misforstået kultur. En kultur hvor man for enhver pris ønsker, at beskytte Forsvaret og undgå, at offentligheden får indblik i gøren og laden. Man vil, så at sige, ikke hænge det beskidte vasketøj til tørre.

Forsvarsminister Trine Bramsen gør tilsyneladende hvad hun kan, i forhold til at få rettet op på alle skandalerne. Alligevel virker det som om ledelsen og organisationen har svært ved, at tage handskerne på og få ryddet ordentligt op.

Uden vedholdende journalister var sagerne aldrig kommet frem til offentlighedens kendskab. Pressen har gjort et godt arbejde med at få sat spot på et sygt system uden egenkontrol eller moral. Særligt forsvarsmagasinet OLFI har over de seneste år, givet alle et indblik i den syge kultur, som hersker.

Om det er organisationsændringer, ledelsesudskiftninger eller andre drastiske tiltag, ved jeg ikke. Men sikkert er det, at hvis system skal forandres, så det kræver et langt sejt træk.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?