17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: S og DF er kede af at Solrød fravælger fællesskabsklippekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: S og DF er kede af at Solrød fravælger fællesskabsklippekortet
Sydkysten debat - 14. oktober 2018 kl. 09:10

Vi ønsker at favne de ældre og ønsker, at de skal have værdighed, livskvalitet og muligheder.

Ældreensomheden i Danmark er et stigende problem. Flere ældre sidder alene i eget hjem, hvor den eneste kontakt til omverdenen er til evt. pårørende og til hjemmehjælperen, hvis de altså er visiteret til en.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er derfor uenige i Solrød Kommunes beslutning, hvor man fravælger at ansøge om penge fra fællesskabsklippekortordningen.

Vi har et stigende antal borgere med en dåbsattest, der bevidner, at de har flere år på bagen. Fakta er, at de borgere har bidraget med langt mere til kommunekassen, end de fleste af os politikere har.

Så spørgsmålet, om vi bør give mere eller mindre til ældreområdet, vil altid være relativt. Det handler om prioritering. Vores prioritering er klar, og vi mener, at vi burde have ansøgt om midler til de ældre hjemmehjælpsmodtagere. De ældre, som oplever ensomhed, og dem der har brug for udvidet vejledning om kommunale eller frivillige tilbud og aktiviteter.

Klippekortet kunne også være brugt til, at medarbejdere i hjemmeplejen kunne ledsage borgerne til kommunale aktiviteter eller tilbud i frivillige foreninger. Det kunne eksempelvis være mandeklubber, 'cykling uden alder', spisevenner, seniornetværk eller andet.

Formålet med fællesskabsklippekortet er at støtte og styrke de ældres mulighed for at deltage i civilsamfundets aktiviteter og på den måde afhjælpe ensomhed.

Jytte Willendrup (S)
Brian Mørch (DF)

Medlemmer af
Solrød Byråd

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?