12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Radikale mener, at et flertal i byrådet vil ødelægge landsbyerne i Solrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Radikale mener, at et flertal i byrådet vil ødelægge landsbyerne i Solrød
Sydkysten debat - 26. juni 2020 kl. 13:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Landsbyer med landsbypræg - hygge, tryghed, samhørighed, højt til loftet og tæt pa naturen samt fred og ro som væsentlige værdier«. Sådan hylder Solrød Kommune sine seks landsbyer i Planstrategi 2020, som lige nu er i høring. Umiddelbart lyder det rigtigt, men bag de fine ord udfolder sig en brutal virkelighed. Med planstrategien, som et flertal i byrådet har godkendt, vil Solrød og Jersie landsbyer med tiden blive bygget sammen med strandområderne. Hvor Solrød Landsby vil blive udbygget med højhuse og erhverv ned mod motorvejen, vil området mellem Jersie Landsby og Jersie Hallen blive udlagt som perspektivareal med henblik på en senere udbygning.

Dermed vil de reelt forsvinde som landsbyer, og det er da næppe tilfældigt, at planstrategien foreslår betegnelsen »hybrid med helt nye boformer« i stedet for kun landsby.

Den udvikling er Radikale imod. Med det kommende transportcenter og forslaget om endnu et biogasanlæg har byrådsflertallet vist, at de ikke vil landsbyerne. Løfterne fra valgkampen i 2017 er for længst fortrængt, og i stedet lader man både landsbyerne og kommunens samlede diversitet i stikken.

Et af Solrøds særkender har nemlig været modet til at vedkende sig sin landsbyhistorik og til at vise samspillet mellem by og land. Med den foreslåede planstrategi bliver århundreders fortælling smidt ud med badevandet. Radikale vil landsbyerne og forskelligheden, og jeg kan kun opfordre til at indsende høringssvar på teknisk@solrod.dk senest den 3. juli.

.
Bo Nygaard Larsen,
byrådsmedlem,

Radikale Venstre, Solrød

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?