2. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fleksibel udlejning i Askerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fleksibel udlejning i Askerød
Sydkysten debat - 15. februar 2019 kl. 09:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat: Sn.dk bragte den 29. januar en artikel om, at der i Greve Kommune er behandlet og godkendt en ny aftale om udlejning efter fleksible kriterier i Askerød - dvs. at for at få en bolig skal man have fast arbejde minimum 25 timer om ugen og for de mindste boliger, at man skal være mellem 18 og 25 år og under uddannelse eller i arbejde minimum 25 timer om ugen. I artiklen fremgår det, at anvisningsaftalen mellem BO-VEST og Greve Kommune er ophørt, og at beboersammensætningen ikke er blevet styrket i boligområdet, som ellers var hensigten med anvisningsaftalen. Dette er ikke korrekt.

arrow Læs også: Ny aftale skal ændre Askerøds beboersammensætning

Der er i de sidste ti år sket en meget positiv udvikling i Askerød. Der er bl.a. kommet en markant højere andel beboere med en høj indkomst, ligesom at der er kommet en mere blandet beboersammensætning i forhold til familiestørrelser og aldersfordeling. Alt i alt kan vi se, at beboersammensætningen er blevet væsentligt mere blandet og derved også styrket. Udviklingen har desuden bidraget til, at afdelingen ikke er at finde på regeringens liste for udsatte boligområder længere.

Det er Greve Kommunes politikere, der har fravalgt den kommunale anvisning af Askerød på baggrund af besparelser. Det er også derfor, at vi nu forsøger at lave en aftale om at udleje boliger efter fleksible kriterier. Vi er overbeviste om, at den positive udvikling som Askerød har været igennem også kan tilskrives anvisningsaftalen. Med en lignende aftale får vi mulighed for at fastholde en positiv udvikling af området til gavn for beboerne og kommunen i sin helhed.

Alt i alt fortsætter udlejningen i Askerød, som den har gjort hidtil. Den afgørende forskel på den tidligere anvisningsaftale og den nye er, at det nu er BO-VEST, der lejer lejlighederne ud, og at 10 pct. af boligerne lejes ud til personer på boligorganisationens venteliste, mens resten udvælges via de fleksible kriterier.

Vi har i VA desuden gerne villet hjælpe de mennesker, der stod på venteliste til Askerød, men det er lovgivningsmæssigt ikke muligt for os at overføre en kommunal venteliste til boligorganisationen. Her skal alle ind på lige vilkår.

Det bør desuden nævnes, at udarbejdelsen af aftalen er sket i samarbejde med afdelingsbestyrelsen, og er blevet godkendt af VA's organisationsbestyrelse på møde den 5. februar.

Vinie Hansen
Bestyrelsesformand, VA og BO-VEST

Artiklen bragt den 29. januar bygger på udtalelser fra byrådsmødet den 28. januar og oplysninger, som fremgår af kommunens dagsorden for mødet. Derfor har Sn.dk givet Greve Kommune mulighed for at svare på læserbrevet. Svaret kan læses herunder.

Redaktionen

Flere stærke borgere i Askerød

Debat: Jeg vil gerne understrege, at de mange års ihærdige indsats for at ændre beboersammensætningen i Askerød har gjort en positiv forskel. Det skal der ikke være tvivl om.

Bo Vest har uden tvivl arbejdet målrettet for at få flere ressourcestærke borgere ind i Askerød. Men vi er ikke i mål, og beboersammensætningen skal fortsat ændres. Askerød skal have endnu flere beboere, som forsørger sig selv og bidrager til vores fælles samfund. Jeg føler mig overbevist om, at Bo Vest er på rette vej, og at boligselskabet i de kommende år også kan gøre endnu mere. Det har jeg og byrådet fokus på, så jeg vil følge arbejdet tæt og glæde mig over alle positive fremskridt.

Marc Genning (V)
Formand for Plan- og Udviklingsudvalget

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?