4. august 2020
Årets illustrator, Per O. Jørgensen, taler sammen med Anne Glad, der er næsstformand i Julemærkefonden. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Årets illustrator, Per O. Jørgensen, taler sammen med Anne Glad, der er næsstformand i Julemærkefonden. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Per O's dag på de bonede gulve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Per O's dag på de bonede gulve
Stevns - 29. oktober 2019 kl. 14:28
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I bund og grund drejer det sig om at give nogle udfordrede børn en tro på livet og fremtiden. Julemærkerne er en 116 år gammel institution, som med salg af Stevns-kunstneren Per O. Jørgensens fantasifulde streg kan blive ved med at yde hjælp til at drive landets fem julemærkjehjem. Mandag blev illustratorens julemærke afsløret med royal hjælp og masser af stjernestøv.

arrow Læs også: Billeder: Sådan ser årets julemærke ud

Julemærket i år 2019 er på ny tegnet af illustrator Per O. Jørgensen fra Stevns, der blandt mange andre ting har stået for illustrationer til de danske versioner af Harry Potter-bøgerne.

Julemærket er en vaskeægte dansk juletradition - og mandag blev julemærke nummer 116 i rækken offentliggjort.

- Per O. Jørgensen gjorde det så godt, da han lavede mærket i 2016, at vi godt ville give ham muligheden igen. Og det er der kommet noget rigtigt godt ud af igen i år, som vi skal se nu, sagde formand for Julemærkefonden, Hans Erik Lindkvist, da han introducerede kronprinsesse Mary og kunstneren for at komme op på scenen og afsløre julemærket årgang 2019.

Det er også nogle virkelighedsnære figurer Per O. Jørgensen har skabt i sin fortælling og scene på dette års julemærke, lod han forsamlingen vide.

- Nisser, de er meget skeptiske over for mennesker. Det har de altid været, og det er også derfor, at de ikke ses. I kraft af, at deres naturlige habitat er under forandring og trues af mennesket, er deres skepsis forvandlet til bekymring. Så én gang om året drager de bort for at finde steder, hvor mennesket viser sig fra sin allerbedste side. Det gør de for at blive opmuntret og få håb. Og nogle af deres foretrukne steder, det er julemærkehjemmene, forklarede kunstneren fra Stevns forsamlingen.

arrow Dit julemærke er også digitalt
29. oktober 2019 kl. 11:05 Opdateret: kl. 16:28
arrow Lisbeth Zornig starter årets julemærkemarch i Køge
29. oktober 2019 kl. 06:10 Opdateret: kl. 14:13
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk